Lilian Thuram  (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)
Lilian Thuram (Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS)

Legende legger opp

Lilian Thuram gir seg med toppfotball.

Ifølge den franske avisen L'Equipe skal den franske forsvarsveteranen Lilian Thuram fredag ha besluttet å legge fotballskoene på hylla av helsemessige årsaker.

Spilleren med over 15 sesonger bak seg i Serie A, La Liga og Ligue 1 spilte sist sesong i Barcelona, hvor hans kontrakt løp ut etter sesongen.

Sliter med hjertet
I juli ble det under en medisinsk test avslørt at 36-åringen sliter med hjerteproblemer. Han var da iferd med å signere for Paris Saint-Germain.

Det skal være snakk om samme sykdom som hans bror døde av mens han spilte basketball.

Thuram opplevde et skuffende EM med Frankrike, som røk ut av gruppespillet etter 0-2 tap mot Italia i den avgjørende gruppespillskampen.

Den kampen spilte riktignok ikke Thuram, siden han benket seg selv etter det ydmykende 1-4-nederlaget for Nederland, noe som i ettertid skulle vise seg å bli hans siste kamp.

Ville avslutte i Frankrike
I utgangspunktet skulle han fortsette karrieren kun på klubbnivå etter å ha gitt seg på landslaget, men nå har ytterligere medisinske undersøkelser gjort det utenkelig å fortsette.

Thuram vil kanskje bli mest husket for sine to scoringer i semifinalen i VM-98 på hjemmebane mot Kroatia.

Lang og suksessfull karriere
Han har med sine 142 kamper, flest landskamper for Frankrike gjennom tidene. Han har vunnet både VM og EM med landet sitt.

I tillegg til har han vunnet fire italienske ligamesterskap med Juventus (to er senere blitt tatt tilbake på grunn av Calciopoli-skandalen) og en Uefa-cuptriumf med Parma.

Ifølge den franske avisen vil Thuram i fremtiden mest sannsynlig jobbe som en ambassadør for det franske landslaget, eller i det franske fotballforbundet.