Fisk på julebordet
Besøk av Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen
Statsrådens reke- og kaviar mousse:
(Denne retten står på Lisbeth Berg–Hansens eget julebord, dette er en stor oppskrift , den kan ev halveres.)
Hakk egg og løk fint.
Legg gelatin i vann.
Pisk sammen rømme og majones.
Tilsett rogn, hakket egg, løk, reker, dill og sitronsaft.
Smelt gelatinen i litt kokende vann og helles i blandingen i en tynn stråle.
Blandes godt sammen og helles i form (randform er fint).
Sette kaldt i ca 2 t.
Tomatsild med ananas:
Skjær ananasskivene i biter, sylteagurken i små terningar og grovhakk dillen.
Hell tomatsausen fra tomatsilden i en bolle og bland den med ananasjuice,
biter av ananas, sylteagurk og frisk dill.
Tilsett pepperblandingen og smak til sausen.
Legg sild og ny saus lagvis i et pent glass.
Silden bør trekke ett døgn i kjøleskap før den spises.
Sett på lokk, og dekorer gjerne med sløyfe og merkelapp hvis den skal gis
bort som en gave.