Fisk på julebordet

Besøk av Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen

Statsrådens reke- og kaviar mousse:

(Denne retten står på Lisbeth Berg–Hansens eget julebord, dette er en stor oppskrift , den kan ev halveres.)

Hakk egg og løk fint.
Legg gelatin i vann.
Pisk sammen rømme og majones.
Tilsett rogn, hakket egg, løk, reker, dill og sitronsaft.
Smelt gelatinen i litt kokende vann og helles i blandingen i en tynn stråle.
Blandes godt sammen og helles i form (randform er fint).
Sette kaldt i ca 2 t.

Tomatsild med ananas:

Skjær ananasskivene i biter, sylteagurken i små terningar og grovhakk dillen.
Hell tomatsausen fra tomatsilden i en bolle og bland den med ananasjuice, biter av ananas, sylteagurk og frisk dill.
Tilsett pepperblandingen og smak til sausen.
Legg sild og ny saus lagvis i et pent glass.

Silden bør trekke ett døgn i kjøleskap før den spises.
Sett på lokk, og dekorer gjerne med sløyfe og merkelapp hvis den skal gis bort som en gave.