Fabricio Coloccini  (Foto: JUAN MABROMATA/AFP)
Fabricio Coloccini (Foto: JUAN MABROMATA/AFP)

- Coloccini er en slave

Argentineren Fabricio Coloccinis agent kaster seg på Sepp Blatters slave-retorikk.

Det har begynt å gå sport i å karakterisere kontroversielle saker i fotballen som brudd på menneskerettigheter.

Deportivos kompromissløse forsvarsspiller Fabricio Coloccini (26) er sterkt ønsket av Newcastle i Premier League. Hittil har argentinerens spanske klubb Deportivo La Coruna nektet å selge midtstopperen med mindre det dukker opp et bud på rundt 100 millioner kroner.

Les også: - Behandler Ronaldo som en slave
Les også: - Øvrebø bedriver Apartheid

Den prisen har så langt skremt Kevin Keegan og Newcastle. Nå raser spillerens agent Marcello Lombilla mot Deportivos president Augusto Cesar Lendoiro.

- Jeg snakket med direktørene i Newcastle og forsøkte å forklare dem at de bør se seg om etter en annen spiller. Jeg vet hvilken pris de krever og jeg vet at Newcastle ikke har råd til å betale det Lendoiro krever, sa agenten ifølge Setanta Sports.

- Ødelegger karrieren
Han anklager presidenten for å opptre uærlig. Lendoiro skal nemlig ha lovet Coloccini å få dra dersom et tilbud på rundt 80 millioner kroner. i fjor bød Zaragoza den summen uten å få akseptert budet. Nå skal Newcastle ha fått avslått et lignende bud.

- Slaveri ble avskaffet for mange år siden. Jeg lurer på om Lendoiro (Deportivos president, journ.anm.) har samvittighet til å sove godt etter å ha ødelagt karrieren til en spiller, sier en rasende agent.

Tidligere i måneden gikk Fifa-president Sepp Blatter ut og anklaget Manchester United for å behandle Cristiano Ronaldo som en slave.

Ronaldo selv sa seg senere enig i beskrivelsen.