TIL BRANN? Morten Moldskred er ønsket av Brann. Men TIL spissen blir dyr.  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
TIL BRANN? Morten Moldskred er ønsket av Brann. Men TIL spissen blir dyr. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)

Moldskred blir dyr for Brann

Brann må grave dypt i lommeboken for å sikre seg Tromsøs spissjuvel Morten Moldskred.

Branns interesse for Tromsøs 28 år gamle angriper Morten Moldskred har vært kjent lenge. Nå gjør de regjerende seriemesterne alvor av planene om å hente spilleren til Bergen.

TV 2 Sporten kjenner til Brann kan komme til å legge inn et bud på mellom fire og fem millioner kroner på Moldskred i løpet av de nærmeste dagene.

- Vi har noen formeninger om en eventuell pris for Moldskred. Men det holder vi for oss selv. Det er en vanvittig god spiller som er en scoringsgarantist. Det vil han være for hvert lag han spiller for, slår Tromsøs sportsdirektør Morten Kræmer fast overfor TV 2 Sporten.

- En del av hverdagen
Tromsøs trener Steinar Nilsen uttalte i helgen at en spiller av Moldskreds kaliber er verdt minst 15 millioner kroner.

- Hva en slik spiller er verdt minimum eller maksimum ønsker ikke jeg å spekulere i, konstaterer Kræmer.

- Hvordan opplever dere interessen fra Brann?

- Det er en del av hverdagen. Vi opererer i det samme overgangsmarkedet som Brann, og slik er det i fotballens verden. Det oppleves ikke som forstyrrende, for å si det slik, svarer Tromsøs sportsdirektør.

Moldskred har scoret seks mål i årets Tippeliga – alle etter sommerferien. 28-åringen har en fortid iblant annet Aalesunds, Moss FK og Hødd - og har totalt scoret 24 mål på 97 kamper i Tippeligaen siden 2002.

- I utgangspunktet ikke til salgs
Morten Kræmer legger ikke skjul på at Moldskred er i Tromsøs fremtidsplaner.

- Han signerte nylig en forlengelse av kontrakten som gjelder ut 2010-sesongen, og i utgangspunktet ønsker vi ikke å selge. Kommer det imidlertid et usedvanlig høyt bud på ham, kan vi vurdere det. Hvis ikke er det ikke noen vits å komme med et bud, for å si det sånn, advarer Kræmer.