Brann  (Foto: Hommedal .Marit/SCANPIX)
Brann (Foto: Hommedal .Marit/SCANPIX)
KARADAS  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
KARADAS (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Demba-Nyrén reddet Brann

Utskjelte Njogu Demba-Nyrén ble matchvinner tre minutter før slutt.

Vi fulgte Brann-Ventspils direkte i vårt livesenter

Brann - Ventspils 1-0:

BERGEN (TV2 Sporten): Det var tidvis spill mot ett mål i oppgjøret mellom Brann og Ventspils i det første oppgjøret i Mesterligaens andre kvalifiseringsrunde. Likevel måtte Brann vente i 87 minutter før de fikk hull på byllen.

- Veldig bra resultat
Det så lenge ut til å gå mot 0-0, men bergenserne fikk roet nervene tre minutter før slutt. Innbytter Erik Huseklepp stormet fremover og spilte fri en annen innbytter, Njogu Demba-Nyrén. Den svensk-gambiske spissen var noe heldig og lurte ballen i mål via den latviske sisteskanse Andris Vanis.

- Dette var deilig. Jeg er lettet med tanke på resultatene våre i det siste. Vi får arbeide oss ut av driten, sier Demba-Nyrén til TV 2 Sporten.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde er minst like glad.

- Det løsner for oss, heldigvis, for det var ingen selvfølge at vi skulle vinne. Vi har tålmodigheten vi messet om på forhånd. Dette er et gjevt selskap vi vil delta videre i, sier Mjelde til TV 2 Sporten.

Strekk for Solli
Seieren kostet imidlertid dyrt. Jan Gunnar Solli måtte ut med en strekkskade like før slutt.

- Det er mest sannsynlig en liten strekk, utrolig kjipt å få noe slikt helt på slutten, skriver Solli i en SMS til TV 2 Sporten.

Foreløpig er det uvisst hvor lenge kantspilleren er ute.

Jan Gunnar Solli  (Foto: SCANPIX NORWAY/REUTERS)
Jan Gunnar Solli (Foto: SCANPIX NORWAY/REUTERS)

Karadas' sjansesløseri
Mjeldes tilfredshet med resultatet til tross: Bergenserne burde og kunne vunnet med langt mer. Azar Karadas hadde størst grunn til å fortvile over resultatet. Eidaren var et konstant uromoment foran Ventspils' mål, men misbrukte hele fem opplagte målsjanser.

Først headet Karadas fra kort hold etter 31 minutter. Ventspils sisteskanse Andris Vanis var imidlertid med på notene og fistet avslutningen over.

Se Azar Karadas' reaksjoner på resultatet her (saken fortsetter under):

Like før pause var Karadas frempå igjen. Eidaren fikk skyte fra god posisjon, men skuddet ble nok en gang mesterlig reddet av Vanis. Dermed sto det uavgjort 0-0 ved pause, og Brann-fansen fryktet det verste.

Tolv minutter ut i andre omgang kom Karadas til en ny heading, men denne gangen smalt avslutningen i tverrliggeren.

Etter 65 minutter var Karadas litt for sent ute på et innlegg fra Robbie Winters og misbrukte sin fjerde store målsjanse for kvelden.

Etter 78 minutter traff uheldige Karadas nok en gang stengene. Eidaren ladet skuddfoten fra snaue 20 meter. Avslutningen gikk via en Ventspils-forsvarer og i stolpen bak en utspilt Vanis.

Latvierne nære på
Ventspils rystet et fåtallig stadionpublikum med to store målsjanser. Den første tidlig i første omgang, den andre midtveis i andre omgang.

Ventspils rystet Brann fra start og hadde en enorm mulighet til å ta ledelsen etter fire minutter, men Håkon Opdal reddet mesterlig.

Etter 71 minutter fikk Ventspils sin eneste mulighet i andre omgang. Etter hjørnespark kom Savcenkos til avslutning fra syv meter, men ballen ble stoppet på streken av en brannspiller. Savcenkos skrek på hands, eller «rokas» som det heter på latvisk.

Men det er Brann som reiser best rustet til returkampen i Latvia om en uke.