HamKams Markus Ringberg i aksjon under eliteseriekampen mellom HamKam og Strømsgodset (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)
HamKams Markus Ringberg i aksjon under eliteseriekampen mellom HamKam og Strømsgodset (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)

- Vet ikke hva han har imot meg

HamKam-kaptein Markus Ringberg tror Tom Henning Øvrebø har noe personlig imot han.

HamKam - Lillestrøm 1-2:

BRISKEBY/BERGEN (TV 2 Sporten): Det gikk hardt for seg på Briskeby mellom rivalene HamKam og Lillestrøm søndag kveld.

Hjemmelagets kaptein Markus Ringberg var tilbake fra suspensjon, men ble sendt av banen etter at han fikk to gule kort i løpet av et minutt halveis i andre omgang.

De falt ham tungt for hjertet.

Les også: Fire røde i «snill» kamp

-Slike dommere kan vi ikke ha
- Det var en merkelig avgjørelse. Han var akkurat slik mot Rosenborg også, så jeg vet ikke hva han har imot meg.

Ringberg fikk først et korrekt gult kort av dommer Tom Henning Øvrebø når han bevisst ødela en Lillestrøm-kontring. Det andre kortet var av det mer tvilsomme slaget.

Ut ifra TV-bildene kunne det se ut som Ringberg klaget over at Lillestrøms Pål Steffen Andresen ikke fikk gult kort.

Øvrebø ga istedenfor spissen sitt andre gule kort, og marsjordre, noe svensken var svært uenig i.

- Slike dommere kan vi ikke ha. Han har dømt i EM, og bør tåle noen bemerkninger, sier en oppgitt Ringberg til TV 2 Sporten.

Se reaksjonene fra kampen i videovinduet øverst i saken!

Kastet kapteinsbindet
Svensken reagerte med raseri på utvisningen, og kokte fullstendig over. Han kastet kapteinsbindet og sparket til reklameskiltene før han forsvant i garderoben. Etter kamsplutt forsvarte Øvrebø sin avgjørelse.

- Han velger å løpe 10-15 meter for å fortelle at han er uenig i vurderingen min, og da er retningslinjene klare. Han skal ha et gult kort, sier Øvrebø.

Ringberg mener selv at han burde få lov til å kommunisere med dommeren på grunn av sin rolle som kaptein. Det avviser Øvrebø.

- Når reaksjonen er slik hjelper det ikke at han er kaptein, sier en bestemt Øvrebø til TV 2 Sporten.

Les også: Occean avgjorde krigen

Første røde på Søgård
Bare minutter etter at Ringberg ble sendt i garderoben fulgte Espen Søgård for Lillestrøm. Han pådro seg sitt andre gule når han la John Anders Rise i bakken. Heller ikke han lot seg imponere over Øvrebø.

- Jeg synes ikke dette var en kamp som tilsvarer fire røde kort. Dette var mitt første røde i karrieren, og det er surt når det egentlig ikke føles som et, sier Søgård til TV 2 Sporten.