TV 2s sykkelekspert og utholdenhetstrener Johan Kaggestad fulgte miniserien om Tahir og Vidar i sommer. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
TV 2s sykkelekspert og utholdenhetstrener Johan Kaggestad fulgte miniserien om Tahir og Vidar i sommer. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

- Fullstendig hjernedødt

Johan Kaggestad skjønner ikke hva Dmitrij Fofonov har tenkt på.

PARIS/BERGEN (TV 2 Sporten): Søndag kveld smalt nyheten om at Thor Hushovd lagkamerat, Dmitrij Fofonov, har avgitt en positiv dopingprøve.

Les også: Hushovd: - Frykter for fremtiden

Kasakhstaneren skal ha bestilt et middel mot krampe over internett, men nevnte det ikke til noen av laglegene i Crédit Agricole.

Sportsdirektør Roger Legeay svarte med å sparke 31-åringen søndag kveld.

- Helt bak mål
TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad er rystet over Fofonovs fremgangsmåte.

- Det å bestille et legemiddel du ikke vet hva inneholder over internett, er helt bak mål. Fullstendig hjernedødt, sier han til TV 2 Sporten.

- Når han ikke sier ifra til laglegen bryter han alle langets kommunikasjonsregler. Hvis de har noen da, legger han til.

- En respektert rytter
Kaggestad innrømmer at han er overrasket over avsløringen.

- Fofonov er en respektert rytter som det ikke har vært noen problemer med tidligere. Derfor er dette overraskende, sier han.

Sykkeleksperten har jobbet som sportslig koordinator for Olympiatoppen tidligere, og kan fortelle om strenge prosedyrer omkring «ukjente legemiddel» i norsk idrett.

- Hvis en utøver bestiller et middel over internett, så skal det undersøkes i laboratorium før det kan brukes. Dette er noe norske idrettsutøvere blir kurset i opp i mente, forteller Kaggestad.