sumo_occean
sumo_occean

Occean avgjorde krigen

Fire utvisninger på Briskeby. Olivier Occean matchvinner for LSK.

HamKam - Lillestrøm 1-2

BRISKEBY/BERGEN (TV 2 Sporten): Lillestrøm tok en meget viktig seier i bortemøtet mot HamKam på Briskeby søndag kveld. Begge lag spådde en krig på forhånd, og resultatet ble fire utvisninger, to til hvert lag.

Olivier Occean ble matchvinner for gjestene med sine to scoringer i første omgang, begge etter pasning fra Bjørn Helge Riise erstatter Karim Essediri . Juha Pasoja reduserte for hjemmelaget på overtid.

Se høydepunktene fra kampen i videovinduet øverst i saken!

Etter kampslutt var det en meget fornøyd matchvinner som pratet med TV 2 Sporten.

- Jeg er svært glad for å få den første borteseieren for sesongen. Personlig håper jeg formen fortsetter.

Den canadiske spissen har scoret åtte mål så langt i Tippeligaen, noe som er svært imponerende når han spiller for et lag som er involvert i bunnstriden.

- Jeg får sjansene og må kjempe sammen med laget for å ta flere poeng. Heldigvis gjør vi det bra for øyeblikket, sier en fornøyd Occean til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Effektive LSK
Begge trenerne trodde på forhånd på en sjansefattig kamp, og spådommen viste seg å stemme de første tjue minuttene. Lagene brukte lang tid på faste situasjoner i det varme været, uten at det ble mange store sjanser ut av det.

Hjemmelaget hadde et lite overtak inntil Lillestrøm tok ledelsen etter tjue minutter. Den canadiske spissen Olivier Occean fikk tuppet ballen i mål etter et godt frispark fra Karim Essediri.

Se scoringen til Lillestrøm-spissen! 254868

Kampen fortsatte i samme spor etter scoringen. Labert tempo, lange baller og mye dueller, med lite situasjoner foran begge målene. Hjemmelaget hadde en megasjanse til utligne etter 36 minutter.

Markus Ringberg fikk stå helt alene på bakerste stolpe etter en corner fra høyre, men headet i nettveggen. I slike situasjoner pleier vanligvis hodespesialisten å score.

Se missen til Ringberg! 254878

Nytt mål før pause
Bortelaget går deretter nærmest rett i angrep, og Olivier Occean scorer sitt andre mål i kampen. Denne gangen kommer innlegget til Karim Essediri fra høyre. Canadieren er råsterk i duellen med Kamma-stopper Juha Pasoja , og stanger romerikingene to mål foran.

Se det andre målet til Occean! 254876

Jevnspilt etter pause
Andre omgang startet som den første sluttet. Etter 47 minutter fikk LSK-stopper Frode Kippe en kjempesjanse til å avgjøre kampen, men klarte på uforklarlig vis å heade utenfor når han ble stående helt alene etter et frispark fra høyrekanten.

Se avslutningen til Kippe! 254883

Midtbanen til HamKam ble svært tung i beina etter som kampen gikk, og bortelaget hadde god kontroll.

Dog ble hjemmelaget muligens snytt for en straffe når Frode Kippe tok et godt tak i drakten til Markus Ringberg på en corner til hjemmelaget, men dommer Tom Henning Øvrebø valgte å gi frispark til LSK-stopperen.

Etter en snau time ble Roman Kienast byttet ut for hjemmelaget. Østerrikeren har ennå til gode å score i årets Tippeliga, og var aldri i nærheten i denne kampen heller.

Det var derimot spissmakker Olivier Karekezi, som bare minuttet senere smelte til fra langt hold. Skuddet gikk i metallet, og over mål.

Se kanonskuddet! 254886

Frustrasjonen begynte gradvis å bre seg i hjemmelaget. Kaptein Markus Ringberg kokte over i varmen, og ga en real skyllebøtte til dommer Øvrebø. Resultatet ble et rødt kort til svensken.

Se hvordan Ringberg fikk det røde kortet! 254888

Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før lagene igjen hadde like mange spillere. Espen Søgård pådro seg sitt andre gule kort bare minuttet senere, og dermed var også romerikingene redusert til ti mann.

Se utvisningen av Søgård! 254890

Etter dette hadde Arnar Førsund muligheten til å redusere for hjemmelaget, men Lars Ivar Moldskred reddet headingen fra kort hold. Occean hadde muligheten til å få sitt hat-trick, men feilet alene med Masalin i HamKam-målet.

Minutter før slutt var det påny tid for kortflagring fra Øvrebø. Etter litt knuffing ble både Karim Essediri og Vegard Bjerke sendt i garderoben.

Se situasjonen her! 254900

HamKam fikk sin redusering på overtid når midtstopper Juha Pasoja reddet noe av æren for hjemmelaget. Men målet kom for sent, og Lillestrøm kunne dra hjem med tre kjærkomne poeng.

Se reduseringen til Pasoja! 254898