dolly2_680 (Foto: Eduardo Verdugo, © EV CL**MEX** MS**MEX**)
dolly2_680 (Foto: Eduardo Verdugo, © EV CL**MEX** MS**MEX**)

«Dolly» har forsvunnet

Etter noen dager med kaos begynner dagliglivet igjen å ta form i Texas.

Dagliglivet nord i Mexico og sør i Texas begynner så smått å vende tilbake til normalt, etter at orkanen «Dolly» har herjet området de siste dagene. Butikker og restauranter åpnet dørene igjen fredag morgen, og parkeringsplassene rundt de store kjøpesentrene fylte seg fort opp.

Les også: «Dolly» rev av hustak

Ettervirkninger
Selv om «Dolly» er borte, er området fremdeles merket av orkanen. Torsdag ettermiddag var 159.000 mennesker fremdeles uten strøm, og gatene er fylt opp med reklameskilt, trær og annet søppel «Dolly» har kastet rundt.

Da solen tittet fram bak de mørke skyene begynte folk å rydde i gatene, lettet over at orkanen tross alt ikke tok mange liv.

President George Bush erklærte deler av Texas som katastrofeområde for å frigi midler til opprydningen. Forsikringsselskaper anslår skadene til rundt 3,8 milliarder kroner(750 millioner dollar).

dolly_680 (Foto: GH, © GABE HERNANDEZ)
dolly_680 (Foto: GH, © GABE HERNANDEZ)
Høyspentfare
Orkanen veltet flere høyspentledninger, og dette utgjør fremdeles en stor fare i området. En person i Matamaros i Mexico døde etter elektrisk støt da han gikk forbi en veltet høyspentledning.

Texas guvernør Rick Perry fløy over området torsdag og advarte folk mot å senke skuldrene helt enda.

- Det ser ut til at vi taklet situasjonen så godt vi kunne. Likevel er det langt fra over, sa Perry med tanke på at det er meldt flomfare i flere dager fremover.

Regnrekord
"Dolly" ble oppgradert fra tropisk storm til styrke1-orkan tirsdag kveld. Onsdag ettermiddag fikk "Dolly" status som styrke2-orkan, men ved 21-tiden onsdag kveld ble det meldt at "Dolly" er nedgradert til styrke 1.

Over 30 centimeter nedbør falt enkelte steder som følge av orkanen. Dermed satt «Dolly» ny nedbørsrekord for juli i den nedre delen av Rio Grande-dalen.

Les også: «Dolly» blir svakere