John Arne Riise (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
John Arne Riise (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)

- Vil bidra til å vinne mange titler

John Arne Riise ble onsdag offisielt presentert som Roma-spiller.

Under en pressekonferanse på romernes treningssenter Trigoria ble Riise i ettermiddag presentert. Han gjorde seg raskt populær blant fansen med å påstå at de røk ufortjent ut av Mesterligaen forrige sesong.

- AS Roma kan vinne mot hvem som helst. De møtte Manchester United med en stor spiller som Ronaldo, men etter å ha sett de to kampene føler jeg Roma ikke fortjente å tape, sier Riise, med fortid hos erkerivalen Liverpool.

Gjør alltid mitt beste
Spurt om hva han har å bidra med hos de italienske cupmestrene, vektla Riise sine fysiske ferdigheter.

- Jeg er en spiller som alltid gir 100 prosent. Jeg løper mye, er sterk fysisk og har en bra venstrefot, sier en selvsikker sunnmøring.

Etter syv år i Liverpool ble det lite spilltid på nordmannen den siste sesongen. Han ga uttrykk for at han var lykkelig over det ferske klubbyttet.

- Jeg er glad for å være her. En av grunnen til at jeg er her er på grunn av klubbens sterke mannskap, og at de kan vinne alt. Mesterligaen, Serie A og Coppa Italia. Jeg vil bidra slik at så mange titler som mulig kan bli vunnet.

Tøff overgang
Men overgangen til italiensk fotball blir ikke lett. Forventningene fra fansen er skyhøye, og han vil måtte kjempe hardt for plassen på laget. Først og fremst mot Max Tonetto.

Riise selv frykter motspillerne mest.

- Den største utfordringen blir å møte nye spillere jeg ikke kjenner så godt, sier Riise, som ikke har erfaring fra italiensk klubbfotball.

Nytt draktnummer
I Liverpool har John Arne Riise hatt draktnummer seks. Denne trøyen er fredet i Roma, etter at Aldair spilte i klubben fra 1990 til 2003 med dette draktnummeret.

Valget falt på nummer 17, som har vært ledig etter at Damiano Tommasi forlot klubben.

- Jeg har tatt drakt nummer 17 og er fornøyd med det nummeret, uttaler en treningsvillig Riise, som har en stor jobb foran seg i den italienske hovedstaden.