Tarik  (Foto: Linn Cathrin Olsen/SCANPIX)
Tarik (Foto: Linn Cathrin Olsen/SCANPIX)

- Perfekt utviklingsarena for Tarik

Tarik Elyounoussi er på plass i nederlandske Heerenveen.

Den norske landslagsspillerens agent Tore Pedersen, bekrefter overfor TV 2 Sporten at flere utenlandske toppklubber var inne i bildet i jakten på Tarik Elyounoussis underskrift.

Blant annet kom den franske klubben Le Mans med bud på Elyounoussi.

Sollied vant kampen
Men Trond Sollieds nederlandske Heerenveen vant til slutt kampen om Fredrikstads juvel, Tarik Elyounoussi.

- Heerenveen er en perfekt utviklingsarena for Tarik. Klubben har en enormt bra historikk med tanke på utvikling av unge spillere, de har norsk trener og er med i toppen i nederlandsk Æresdivisjon sesong etter sesong, poengterer Tore Pedersen overfor TV 2 Sporten.

- Er Heerenveen et «springbrett» til en større klubb europeisk klubb for Tarik?

- Nei, nå tar vi et steg om gangen. Først handler det om å gjøre det bra her, så får vi se. Heerenveen er en liten og familiær klubb som passer Tarik meget bra, gjentar agenten.

Pedersen landet sammen med agentkollega Torgeir Knudsen og Tarik Elyounoussi i Nederland tirsdag formiddag. Kun den medisinske testen gjenstår før FFK-fansens favoritt signerer proffavtalen med Trond Sollieds mannskap.

- Bra med andre nordmenn
I Heerenveen blir Elyounoussi lagkamerat med den norske duoen Christian Grindheim og André Hanssen.

- Det at to andre nordmenn spiller her og klubben har norsk trener gjør det selvsagt mye lettere for Tarik å tilpasse seg sine nye omgivelser, konstaterer Pedersen.

Etter det TV 2 Sporten erfarer betaler Heerenveen rundt 30 millioner kroner i overgangssum for Elyounoussi. Overgangssummen baserer seg imidlertid på på antall kamper og prestasjoner.