Saunier Duval Scott  (Foto: BAS CZERWINSKI/AP)
Saunier Duval Scott (Foto: BAS CZERWINSKI/AP)

- Vil ikke betale for andres feil

Dopingrammete Saunier Duval har skrevet et åpent brev til sine sponsorer.

Se Tour de France direkte i TV 2 Sportens livesenter

Saunier Duval-Scott så ut til å gjøre en brak-Tour med tre etappeseirer og ryttere godt plassert på sammenlagtlisten.

Det var imidlertid før dopingbomben gikk av forrige uke: Riccardo Ricco testet positivt på EPO, og laget måtte reise hjem i skam fra Frankrike.

I etterkant har hovedsponsoren Saunier Duval uttalt at de vurderer å trekke seg, mens dopingskyggene stadig vokser over det spanske laget.

Les Kurt Asle Arvesens Tour-blogg her

TdF på tv2sporten.no: Touren direkte | Tourmanager | Sendeskjema | Etappene

Mandag publiserte de gjenværende - og ikke-dopingtatte rytterne - et åpent brev på lagets hjemmeside til sine sponsorer, i et håp å bote noe på skaden.

Der understreker de at alle ønsker en ren sport og håper de kan få en ny sjanse i sykkelsirkuset.

Dette er brevet i sin helhet:

Til sponsorene av Saunier Duval-Scotts sykkellag.

Etter begivenhetene i årets utgave av Tour de France, vil vi, rytterne i Saunier Duval-Scott, erklære at hele laget, inkludert rytterne, den tekniske staben (Mauro Gianetti, Joxean Fernández Matxin, Pietro Algeri, Sabino Angoitia og Matteo Algeri), og legene (José Ibarguren, Juan Carlos Alameda og María Sagasti) alltid har hatt troen på en ren og troverdig sykkelsport, og at dette har vært retningslinjen på alle lagmøtene.

Vår sportsdirektør, Mauro Gianetti, har oppfordret oss til å involvere oss i humanitære prosjekter (kampen ørkendannelse i Mali, forsvare menneskerettigheter og beskyttelse av miljøet) og lært oss viktigheten av menneskelige og etiske aspekter tilknyttet sykkelsporten, som går utenom de sportslige resultatene.

Vi aksepterer ikke, og fordømmer på det sterkeste, det valget som rytterne som søker seirer gjennom bedrag har gjort. Derfor ønsker vi ikke at denne hendelsen skal skade lagets, rytternes eller ledelsens omdømme.

Vi er ikke klare for å betale prisen for andres feil, så vi håper at vi fortsatt kan stole på den tilliten samfunnet har vist mot oss, ut fra vår seriøse og ærlige image.

Våre prinsipper har alltid vært hard trening og en sunn atmosfære. Vi har klart å opprettholde disse takket være hjelp og støtte fra mennesker som har forventet offervilje og god oppførsel, snarere enn gode sportslige resultater fra oss.

Vi kan ikke og ønsker heller ikke å ignorere fakta: juksemakere må straffes. Men vi mener også at de som har kjempet for å forsvare lagets ære skal beskyttes.

Vi tror fortsatt vi har mye å bidra med i sykkelverdenen, og vi trenger deres støtte for å fortsette og vise at Saunier Duval-Scott fortsatt er et lag av troverdige og ærlige ryttere.

Rytterne på Saunier Duval-Scott: Raúl Alarcón, Raivis Belohvosciks, Alberto Benítez, Rubens Bertogliati, Iker Camaño, David Cañada, Eros Capecchi, Ermanno Capelli, Juan José Cobo, David de la Fuente, Jesús del Nero, Arkaitz Durán, Alberto Fernández de la Puebla, Denis Flahaut, Ángel Gómez, José Ángel Gómez Marchante, Héctor González, Beñat Intxausti, Josep Jufré, Rubén Lobato, Javier Megías, Manuele Mori, Luciano Pagliarini og Aurélien Passeron.

SYNES DU AT SAUNIER DUVAL BØR FÅ EN NY SJANSE? TA DEBATTEN UNDER!

Få TV 2s Tour de France-jingle som ringetone: Send tdflåt til 1984 (25 kr)