Yttergård Jensen  (Foto: Bertiniussen, Rune S./SCANPIX)
Yttergård Jensen (Foto: Bertiniussen, Rune S./SCANPIX)

Supertalentet avgjorde for TIL

Ruben Yttergård Jenssen viste hvorfor han var ønsket av Standard Liége.

Tromsø - Molde 2-1:

ALFHEIM STADION (TV 2 Sporten/Bergen): Tromsø stanget tilsynelatende forgjeves mot HamKam-forsvaret da venstrevingen Ruben Yttergård Jenssen dro seg fri og plasserte inn 2-1-målet fra 17 meter, syv minutter før slutt. 20-åringen fikk dermed sin andre tippeligascoring i karrieren. Det første kom i 1-3-tapet borte mot Molde i 2006.

- Flott innhopp
Unggutten har fått tillitt fra start i de to foregående kampene, men måtte slite benken til det gjensto snaue halvtimen av dagens kamp. Den avgjørelsen var Tromsø-trener Steinar Nilsen fornøyd med.

- Først og fremst var det helt korrekt at han ikke startet fordi han kom inn og avgjorde for oss. Det var fantastisk bra, sier Nilsen til TV 2 Sporten.

Han tror Yttergård Jenssen har en stor fremtid foran seg i tromsødrakten.

- Det er et flott innhopp av Ruben, han viser at han er på rett vei, og er det er veldig spennende for oss og fremtiden, sier Nilsen.

Se intervju med Steinar Nilsen og Arne Erlandsen i videovinduet under.

253799

Belgia-aktuell
Yttergård Jenssen var iskald i avslutningsøyeblikket og viste hvorfor den belgiske klubben var klar til å hente han i fjor sommer.

Da Ole Martin Årst ble kjøpt fra Standard Liége ble det inngått en avtale som gjorde at den belgiske klubben kunne plukke et talent fra Tromsø. Valget falt på Yttergård Jenssen, som takket høflig nei.

Hadde troen
Nilsen var imponert over hvordan laget hans reiste seg etter å ha kommet under 0-1 allerede etter åtte minutter. Tromsø slo tilbake umiddelbart etter en keepertabbe av Ivar Rønningen.

- Vi sliter med å få uttelling på målsjansene våre. Men det jeg er veldig fornøyd med er at vi står opp i andre omgang, vi fortsetter og har troen på at målet kommer og vi får den akkurat når vi trenger den, sier Nilsen

Nilsen hevder han hele tiden hadde troen på at den forløsende scoringen ville komme

- HamKam ble veldig lave etter hvert. Vi visste selv om det var ti minutter igjen, fem minutter igjen så ville vi få mulighetene.

Tromsø tok dermed sin fjerde strake seier og inntok tredjeplassen på tabellen bak Fredrikstad og Stabæk.

- Må tørre
HamKam-trener Arne Erlandsen var ikke like fornøyd etter at laget hans gikk på sitt syvende bortetap for sesongen.

- Vi gjør en bra første omgang på bortebane mot et bra fotballag, men vi mister aggressiviteten i andre omgang og Tromsø vinner kampen fortjent, sier Erlandsen til TV 2 Sporten.

Han mener HamKam-laget ble feige og lot Tromsø ta styringen etter hvilen.

- Vi blir for passive, mister intensiteten i spillet og blir avventende. Da vinner du ikke fotballkamper, sukker Erlandsen.

- Vi må være modige vi må tørre, vi må være offensive. Det har vi litt å gå på, avslutter Erlandsen.

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst på siden.