Arvesen  (Foto: IAN LANGSDON/EPA)
Arvesen (Foto: IAN LANGSDON/EPA)

Taktikkdilemma for CSC

Kurt Asle Arvesen ofret seg for laget, men lillebror Schleck var likevel ikke helt fornøyd.

Etter en fantastisk laginnsats kunne CSC-Saxo Bank etter dagens etappe feire sammenlagtledelse. Til tross for at storebror Fränk nå leder Touren sammenlagt, var ikke bror Andy 100 prosent fornøyd.

- Jeg sa til Fränk at han skulle angripe, men han kunne ikke, så han ventet til den siste kilometeren, hvor han sprintet fra Evans. Det var ergerlig at det var noen ryttere langt foran, ellers kunne vi ha vunnet etappen, sa Andy Schleck til TV 2 Sporten.

Hardtarbeidende Arvesen
Kurt Asle Arvesen derimot var strålende fornøyd etter målgang.

- Det er mye som klaffer. Vi er i utgangspunktet i god form, og kommer godt forberedt til Touren. Men vi må ha noen minutter på Cadel før tempoen, sa en sliten Arvesen etter målgang til TV 2 Sporten.

Taktisk usikkerhet
CSC-laget dominerte slutten av dagens etappe fullstendig. Stuart O'Grady støtet først, og så danske Nicki Sørensen. Deretter Kurt Asle Arvesen, Fabian Cancellara, Volodymir Gustov og jernmannen Jens Voigt.

Det hele endte med at brødrene Schleck ble igjen for å pine Cadel Evans, mens lagkaptein Carlos Sastre fikk gå.

Sammenlagtleder Fränck Schleck prøvde bevisst å sinke Evans for å bedre mulighetene for lagkaptein Sastre, noe som kan ha skadet hans egne sammenlagtsjanser.

Sportsdirektør Kim Andersen nektet for at laget hadde gjennomført en taktisk blemme etter målgang.

- Carlos Sastre blir mest sannsynlig bare bedre og bedre, sa Andersen til TV 2 Sporten.