Ruben Ytterstad Jenssen  (Foto: Bertinussen  , Rune S./SCANPIX)
Ruben Ytterstad Jenssen (Foto: Bertinussen , Rune S./SCANPIX)
Ivar Rønningen  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Ivar Rønningen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Sigurd Rushfeldt, Tromsø (Foto: SCANPIX)
Sigurd Rushfeldt, Tromsø (Foto: SCANPIX)
Enkel jobb: Sigurd Rushfeldt header Tromsø i tomålsledelse fra fire meter.  (Foto: Bertiniussen, Rune S./SCANPIX)
Enkel jobb: Sigurd Rushfeldt header Tromsø i tomålsledelse fra fire meter. (Foto: Bertiniussen, Rune S./SCANPIX)
Morten Moldskred  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Morten Moldskred (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Roman Kienast  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Roman Kienast (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Steinar Nilsen  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Steinar Nilsen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Tromsø tok sin fjerde strake

Tromsø er formlaget i Tippeligaen.

Tromsø - HamKam: 2-1 (slutt)

Vi fulgte kampen i vårt LIVESENTER

Alfheim Stadion (TV 2 Sporten/Bergen): Det måtte en innbytter til for å overliste Ivar Rønningen. Unggutten Ruben Yttergård Jensen ga TIL ledelset med en velplassert avslutning etter 83 minutter. 20-åringen fikk dermed sin andre tippeligascoring i karrieren. Det første kom i 2006.

Se seiersmålet i videovinduet under.

253745

Ivar Rønningen er i ferd med å gjøre det godt igjen etter tabben før pause. I det 80. spilleminutt vartet han opp med en fantastisk redning på et skudd fra Sigurd Rushfelt.

Tromsø koblet et klart overtak i kampen og skapte flere brukbare muligheter ut over i andre omgang. HamKam skaper lite eller ingenting. Klarer hamarlaget å stå i mot?

Sigurd Rushfeldt er kjent for å være kontant foran mål, men etter 55 minutter i dagens kamp var han alt annet enn kontant. En umarkert Rushfeldt fikk ballen på bakerste stolpe. Målet sto vidåpent, men veteranen klønet det til og skuddet ble blokkert.

Se Rushfeldts somling i videovinduet under.

253735

Tromsø har åpnet klart best etter pause og presser bortelaget. Etter 51. minutter fikk Joel Lindpere en god mulihet, men var hardt presset og maktet ikke å få kraft bak avslutningen fra ti meter.

Like etter pause fikk Moldskred en ny stor mulighet da han avsluttet på volley innenfor 16-meteren. Moldskred fikk imidlertid litt dårlig treff og Ivar Rønningen reddet flott i HamKam-målet.

Se målsjansen i videovinduet under.

253720

- Jevn førsteomgang
Lagenes to trenere var enige i at Alfheim-publikummet var vitne til en jevnspilt førsteomgang.

- En relativt jevn kamp, synd at de scorer så fort etter at vi scoret, det er for dårlig, sa HamKam-sjef Arne Erlandsen til TV 2 Sporten i pausen.

- Vi må få opp agressiviteten foran andre omgang, fortsatte Erlandsen.

Tromsø-trener Steinar Nilsen mener kampen utartet seg slik han forventet på forhånd, men ergret seg over ineffektivitet foran mål.

- Vi har noen veldig store målsjanser som vi absolutt burde ha satt. Vi forventet tøff kamp og har det fikk vi. Her må vi virkelig jobbe i andre omgang for å ta tre poeng, sa Nilsen til TV 2 Sporten i pausen.

1. omgang
Det var jevnspilt og relativt sjansefattig etter scoringen, med mye fysisk spill på midtbanen. HamKam klarte stort sett å stoppe TILs overgangsspill med helhjertede returløp. HamKam på sin side virker farlige på dødballer.

Morten Moldskred scoret i sin fjerde kamp på rad da han utliknet til 1-1 etter elleve minutter. Dermed har tromsøspissen scoret seks mål på de fire siste kampene. Det var også hans sjette mål totalt i Tippeligaen i år.

Tromsø svarte umiddelbart etter HamKams ledermål. Morten Moldskred kom fri på høyresiden og plasserte ballen i tomt bur etter en håpløs utrusning av HamKam-målvakt Ivar Rønningen.

Se Moldskreds 1-1-scoring i videovinduet under.

253678

HamKam sjokkerte Tromsø fra start og tok ledelsen allerede etter åtte minutter etter at Oliver Karekezi fikk stå alene og banke inn 1-0. Det var hamarlaget første scoring på kunstgress i årets sesong.

Se Karekezis 1-0-scoring i videovinduet under.

253677

Tromsø: S. Ramovic, T. Høgli, T. Reginiussen, M. Koppinen, H. Yndestad, T. Knarvik H. Haugen, D. Sequeira, J. Lindpere, M. Moldskred, S. Rushfeldt (C)

HamKam: I. Rønningen, A. Førsund, K. Haraldsen, J. Pasoja (C), V. Bjerke, M. Gullerud, S. Urosevic, J. Michaelsen, T. Øren, R. Kienast, O. Karekezi

Bakgrunn:
HamKam håper på å forlate jumboplassen for første gang på over to måneder, mens Tromsø håper å forlenge sin seiersrekke på tre kamper i kveldens kamp på Alfheim Stadion.

Tromsø med favorittstempel
Dersom Lillestrøm ikke tar poeng i kveld kan Kamma klatre opp fra sisteplassen med bortepoeng mot Tromsø. Det kan også skje dersom HamKam vinner, mens Aalesund avgir poeng mot Brann. Poengfangst mot Tromsø kan imidlertid bli tøft.

Tromsølaget er i storform om dagen og har vunnet sine tre siste hjemmekamper med en målforskjell på 9-4. Sist ble det 3-1-seier borte mot Aalesund

Se høydepunkter fra AaFK-kampen i videovinduet under.

252437

Det har virkelig begynt å løsne for TIL-angrepet, mye takket være formspillerne Morten Moldskred og Sigurd Rushfelt, som har scoret henholdsvis fem og tre mål de tre siste kampene. Finnmarkingene har dessuten Tippeligaens gjerrigste forsvar og har bare sluppet inn åtte seriemål hittil i sesongen. Se tippeligatabellen her.

Steinar Nilsens mannskap må dermed finne seg i et klart favorittstempel i dagens kamp mot et HamKam-lag som bare har tatt ett poeng på bortebane i årets sesong.

HamKam trives dessuten dårlig på kunstgress. På sine to oppgjør på plastdekke står klubben med 0-7 i målforskjell.

RBK-helten på benken
18-åringe Marcus Pedersen ble den store helten da han scoret 2-1-målet mot Rosenborg i det 90. spilleminutt i forrige serierunde. I kveld er han tilbake til hverdagen og starter på benken. Det er unggutten veldig komfortabel med.

- Det er ikke nok med ti gullminutter. Det skal mer til for å starte, det er jeg klar over, sier Marcus Pedersen til HA-sporten.

Pedersen er imidlertid høyaktuell for et innhopp på kunstgresset på Alfheim.

- Det kan bli tøft å følge opp Rosenborg-kampen for min del. Men jeg skal gjøre så godt jeg kan hvis jeg får sjansen, sier han.

Se høydepunkter fra RBK-kampen i videovinduet under.

251521

Skader / karantener:
Tromsø: Martin Knudsen, Keijo Huusko og Knut Borch er ute med skader.

HamKam: Markus Ringberg soner karantene. Sebino Plaku, Tom Kristoffersen, Håkan Malmström, Steve Cooreman og Svein Inge Haagenrud er alle ute med skader.

PS: Statistisk sett står lagene helt likt når det gjelder utfallet av oppgjørene lagene i mellom. Lagene står med syv seiere hver og fire uavgjorte resultater på 18 oppgjør i Tippeligaen. Målforskjellen er 26-23 i favør HamKam.