Dwain Chambers  (Foto: David Jones/AP)
Dwain Chambers (Foto: David Jones/AP)

Beijing-OL uten Chambers

Sprinteren tapte i britisk høyesterett.

Den britiske sprinteren Dwain Chambers får ikke delta i De olympiske leker etter å ha tapt et forsøk på å få fjernet en livstidsutestengelse i britisk høysterett.

Livstidsutestengt fra OL
Sprinteren ble utestengt i to år etter å ha testet positivt for steroidet THG i 2003, men til tross for at han nå kan konkurrere i stevner så nektes han OL-deltakelse.

Den britiske OL-komitéen nekter idrettsutøvere som er tatt for alvorlige brudd på dopingreglementet å delta OL og ilegger de i stedet livstidsutestengelse fra lekene.

OL-komitéen fornøyd
Den britiske olympiske komité var selvsagt fornøyd med at saken gikk i deres favør.

- Den britiske OL-komitéen vil fortsette å sende det sterke signalet om at ingen som er funnet skyldig i alvorlige brudd på dopingreglementet får æren av å delta i OL for Storbritannia, sier lederen for den britiske OL-komitéen, Lord Colin Moynihan, til BBC.

- Det er trist at Dwain Chambers, en atlet med et utvilsomt talent, gjennom sine egne handlinger har gått glipp av muligheten til skinne på den Olympiske arenaen i Beijing, sier Lord Moynihan.

Langt under OL-kravet
Forrige helg var det britisk mesterskap og OL-uttak. Der vant 30-år gamle Chambers 100-meteren på sterke 10.00, foran Simeon Williamson som løp på 10.03. OL-kravet er på 10.21.

Williamson er foreløpig eneste brite som har blitt tatt ut til 100-meteren, men Craig Pickering og Tyrone Edgar har også klart OL-kravet.

Fratatt EM-gull
Etter at han testet positivt i 2003 innrømmet Chambers å ha tatt forbudte stoffer for å forbedre sine prestasjoner.

Han avslørte også overfor BBC at han startet å ta THG hele 18 måneder før han ble tatt.

Avsløringen førte til at han ble fratatt gullmedeljen han vant på 100-meteren i EM i 2002, og det kostet også han og lagkameratene gullet på 4x100-meter.