Arsjavin  (Foto: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS)
Arsjavin (Foto: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS)

- Jeg vil til Barcelona

Andrej Arsjavin trollbandt hele fotballverden under sommerens europamesterskap. Nå vil han til spansk fotball.

I et intervju med den spanske avisen Sport forteller han om sin store drøm. Å signere for de katalanske gigantene.

- Jeg håper virkelig de vil ringe og signere meg, men Zenit krever for mye penger. Jeg vet at Barcelona tilbød ca 120 millioner kroner, men Zenit krevde 240 millioner, hevder Arsjavin.

Kobles til Spurs
Ifølge franske L'Equipe skal Arsjavin i går ha vært i kontakt med Tottenham Hotspur, men Arsjavin nekter for å ha hatt kontakt med noen av de store London-klubbene.

- Jeg har ikke vært i London for å forhandle om noe som helst, bedyrer han.

Det meste tyder likevel på at Arsjavin er på vei bort. Han har med klubbens tillatelse fått fri fra kommende kamper og treninger, helt til hans situasjonen er endelig avgjort.

En spiller han håper å bli lagkamerat med er Lionel Messi, og Barcelona trenger forsterkninger på topp. Ronaldinho er solgt til AC Milan, mens Samuel Eto'o også er på vei bort. Dette åpner for investeringer, noe Barcelonas tekniske sekretær Txiki Begiristain har bekreftet.

Penger uten betydning
Arsjavin nekter for å ha økonomiske motiv bak sin eventuelle overgang, og er kun opptatt av den sportslige utfordringen.

- Min drøm har alltid vært å spille for Barcelona. Det er ikke noe nytt jeg sier, men noe jeg alltid har ønsket, sier han.

Imponerende EM
Den fotrappe russeren slo for alvor igjennom på den internasjonale scene under sommerens europamesterskap. Til tross for at han var suspendert i de to første kampene, valgte genierklærte Guus Hiddink å ta han med i troppen.

Han ble belønnet med ett mål og en assist fra Arsjavin i den avgjørende gruppespillskampen mot Sverige. Arsjavin gjentok bragden med en målgivende og en assist mot Nederland i kvartfinalen, før europamester Spania ble for sterke i semifinalen. På klubbnivå har han imponert for Zenit St. Petersburg som i vår vant Uefa-Cupen, og er nå klar for nye utfordringer.

- Jeg har gitt Zenit-trener Dick Advocaat beskjed om hva jeg vil. Jeg vet ikke om det blir til en klubb i London, men mitt førstevalg er velkjent, innrømmer Arsjavin.