Fotball (Foto: Lawrence Jackson/AP)
Fotball (Foto: Lawrence Jackson/AP)

Norsk fotballtalent til Italia

Ikke mange har hørt om Alexander Søderlund. I morgen starter hans fotballeventyr hos Treviso i Serie B.

Søderlund (21) har til nå spilt for Skjold i norsk tredjedivisjon, hvor han har gjort det så bra at han torsdag vil slutte seg til Treviso sin sesongoppkjøring. Tidligere har han spilt i Vard, og har også vært innom Norges U21-landslag.

Treårskontrakt
Det siste året har Søderlund ifølge Haugesunds Avis vært på prøvespill både i Frankrike og Italia. Nå venter et permanent opphold i Italias nest høyeste divisjon.

- Jeg har signert en fireårskontrakt, sier Søderlund til Haugesunds Avis.

Ingen storklubb
Treviso har ingen lang historie fra italiensk toppfotball. Kun en gang har klubben spilt i Serie A, i 2005/2006. Det endte med direkte nedrykk. Siden har klubbet ligget i Serie B, og endte på 17. plass forrige sesong.

Laget er ikke blant favorittene til å rykke opp til Serie A denne sesongen, men Søderlund gleder seg til å møte nye lagkamerater og starte sesongforberedelsene.

- Klubben ønsker å bruke meg som spiss, men jeg må være realistisk, og først komme meg inn i alt, sier Søderlund.

Skulle han klare å spille seg til plass på laget, er tidligere Serie-A lag som Empoli, Livorno og Parma blant motstanderne han kan møte. I cupen er derimot alle de store kanonene fra Serie A, skulle Treviso komme seg videre fra de to første rundene.