Porto likevel til Mesterligaen

Mesterliga-vinneren fra 2004 risikerte å bli utestengt fra turneringen etter påstått kampfiksing.

Porto vant den portugisiske serien med 14 poeng forrige sesong, men ble underveis funnet skyldig i å ha fikset to kamper i 2003/2004 sesongen. Dette resulterte i at laget ble trukket seks poeng.

Opprinnelig suspendert
I utgangspunktet ble klubben utestengt fra turneringer i regi av Uefa for ett år. Ifølge artikkel 1 i Uefas regelverk må ikke en klubb være involvert, eller ha vært involvert, i en hendelse som har til hensikt å influere utfallet av en kamp på nasjonalt eller internasjonalt nivå.

Likevel snudde Uefa 16. juni, og Porto sine rivaler i den portugisiske Superligaen, Benfica og Vitoria de Guimarães, anket avgjørelsen til den Internasjonale voldgiftsretten for sport.

Frikjent i voldgiftsretten
Dette organet dømte igår i Portos favør etter å ha hørt begge siders forklaringer.

- Vi har bestemt oss for å avvise ankene uttalte generalsekretær Matthieu Reeb, ifølge goal.com .

Portugal vil dermed være representert med Porto og Sporting Lisboa i gruppespillet av Mesterligaen, mens Vitória de Guimarães må gjennom kvalifisering. Benfica blir landets representant i Uefa-cupen.

Porto vil håpe at deres gjeninntreden i turneringen vil ha samme utfall som når AC Milan opplevde samme skjebne før 2006/2007 sesongen. I utgangspunktet ble AC Milan kastet ut av turneringen som følge av Calciopoli-skandalen, men etter å ha anket avgjørelsen gikk de hele veien og vant turneringen.