Lyn (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Lyn (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

NFF hjelper Lyn

Men klubben risikerer å miste TV-inntekter.

FC Lyn Oslo har blitt enig med NFF om en nedbetalingsplan som skal hjelpe klubben med gjelden de skylder forbundet.

Enighet om nedbetalingsplan
I forrige uke hadde Lyn-direktør Erik Langerud flere møter med representanter for Norges Fotballforbund (NFF) og deres datterselskaper Ullevaal stadion Idrett og Ullevaal Business Class (UBC). Grunnen var at osloklubben ikke klarer å betale pengene de skylder for blant annet leie av Ullevaal stadion.

Se hva Langerud sa til TV 2 Sporten etter et av møtene med NFF:

251234

Som følge av møtene kom partene til enighet om en nedbetalingsplan som gir forbundet de fem millionene klubben skylder.

- Lys i enden av tunnelen
En del av avtalen går ut på at NFF kan frata Lyn en andel av TV-inntektene neste sesong for å slette gjelden.

– Det er flere måter å løse vår vanskelige situasjon på. Med NFF er vi enig om en kombinasjonsløsning, der ett av scenariene er TV-avtalen, fordi pengestrømmen går gjennom dem. Men det genereres også inntekter i serien og i cupen. Hvis vi ender der vi ligger nå, får vi mer i premiepenger enn det vi skylder NFF. I løpet av året skal vi ha betalt det vi skylder og betjene de utgifter som løper, sier Langerud til Aftenposten.

I går gikk Lyn-eier Atle Brynestad ut og sa at han ikke akter å ettergi mer gjeld for klubben. Likevel føler Langerud at klubbens situasjon nå er lysere.

– Den største brikken, NFF, er falt på plass. Jeg føler at vi begynner å se lys i enden av tunnelen, fordi vi jobber oss mer ut av problemer enn inn i nye, sier Langerud.