Tarik Elyounoussi (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Tarik Elyounoussi (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

- Får ikke prate med Tarik

Le Mans frykter at Rune Hauge saboterer for et salg av Tarik Elyounoussi.

LE MANS/BERGEN (TV 2 Sporten): Le Mans' sportsdirektør Daniel Jeandupeux er svært sugen på å sikre seg Tarik Elyounoussi, og bønnfaller 20-åringen om å ikke velge Heerenveen som er kommet med et nytt bud.

Franskmennene lokker spilleren med en årslønn på om lag fire millioner kroner for å hente ham til Ligue 1.

- Vi trenger en spiller som Tarik for å gjøre en god sesong. Han vil få en fantastisk sesong hvis han kommer og spiller for oss, sier Jeandupeux til TV 2 Sporten.

- Hauge saboterer
Men overgangen til den franske klubben kan likevel strande. Den franske klubben frykter nemlig at ungguttens agent Rune Hauge saboterer overgangen av økonomiske hensyn. Klubben har ikke fått tak i spilleren selv, og sier det er vanskelig å komme i dialog med hans rådgiver Tore Pedersen og agent Rune Hauge.

Alle tre skulle egentlig ha vært i Frankrike tirsdag kveld, men avlyste i siste liten.

- Vi vet ikke hvorfor vi aldri fikk prate med Tarik eller agenten, eller hvorfor agenten aldri kom for å prate med oss. Men vi håper at det kan endre seg, sier sportsdirektøren.

Det er ikke Hauge og Pedersen som har forhandlet frem en avtale med Le Mans. Dermed får Hauges selskap mindre penger dersom Tarik velger å gå til den franske klubben.

Jeandupeux frykter at duoen råder Tarik til å velge en annen klubb.

- Jeg er sint fordi jeg vil kjempe for å kunne benytte hans kvaliteter. Det kan bety veldig mye for oss og for spilleren, sier Jeandupeux til TV 2 Sporten.

- Rart av Hauge
Thorstein Helstad-agent Stig Lillejord er mannen som har koplet Fredrikstad med Le Mans.

- Jeg fikk en forespørsel fra Fredrikstad om jeg kunne komme opp med et tilbud på Tarik for 14 dagers tid siden. Jeg kom da opp med et bud som ble akseptert fra Le Mans, sier Lillejord.

Budet skal ligge på 30 millioner kroner og er det høyeste FFK har mottatt.

Lillejord stiller nå spørsmålstegn ved agentkollega Rune Hauge, som valgte å skygge unna møtet i Frankrike.

Se innslaget her (saken fortsetter under):

252891

- Jeg synes det er utrolig rart at de ikke reiser ned og ser på det. Det er vel rett å stille det spørsmålet til Hauge, om hvorfor man ikke ønsker å se på andre alternativer enn Heerenveen.

- Jeg har selvsagt en avtale med Fredrikstad om et salg. Det er min side i saken, sier Lillejord.

- Ingen kommentar
Le Mans venter på telefon fra Tarik Elyounoussis rådgivere. I mellomtiden forholder de seg rolig.

Torgeir Knutsen i Rune Hauges agentfirma Profile Sport sier i kveld at de ikke ønsker å kommentere saken, men avviser at de har andre motiver enn hensynet til spillerens beste.