Brynestad  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Brynestad (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Gir ikke én krone til

Atle Brynestad har bestemt seg for ikke å ettergi mer gjeld for Lyn.

Etter at Lyn takket nei til Brynestads tilbud om å kjøpe tilbake klubben for ei krone, har det hersket en maktkamp mellom Lyn og Brynestad.

Den mektige klubbeieren har sagt at Lyns anstrengte økonomi kun kan bøtes på med å selge spillere. Mens Lyn på sin side har jobbet for å få Brynestad til å dekke mer av underskuddet, slik at klubben blir mer attraktiv for nye investorer. Det kan Lyn bare glemme.

- For å si det sånn. Jeg har allerede betalt mer enn de 8,9 millionene som det var budsjettert med i minus i år. Jeg har allerede betalt 15 millioner, og det er vesentlig mer enn det jeg skulle betale, sier Brynestad til TV 2 Sporten.

- Fair tilbud
Han mener den som kjøper Lyn for ei krone, med de økonomiske forpliktelsene som følger med, vil gjøre et røverkjøp.

- Nå er det slik at Gunnar Martin Kjenner, en anerkjent fotballagent, har satt verdien på spillerstallen til rundt 55 millioner, nøkternt regnet. Så hvis man får verdier på 55 millioner kroner, og dekker ti millioner i lån, samtidig som vi avskriver 15 millioner i lån som vi har gitt til klubben, så synes jeg det er en veldig rimelig inngangsbillett til å satse videre.

- Det koster dessuten 30-40 millioner å spille seg opp i Tippeligaen. Siden Lyn allerede er i Tippeligaen, så de nye vil komme inn med gunstigere vilkår enn det vi hadde da vi gikk inn i klubben.

Siden Brynestad allerede har betalt i overkant av seks millioner mer enn budsjettert til Lyn så langt i år, har han ingen dårlig samvittighet.

- Jeg synes at vi (CG Holding. Red anm.) har opptrådd veldig ryddig og ordentlig i den prosessen.

- Kommer du til å slette mer av gjelda til Lyn?

-Jeg synes det tilbudet vi har gitt er veldig fair og ordentlig.

- At de får kjøpe klubben for ei krone med alle forpliktelser?

- Ja, og få med verdier på spillere for millioner av kroner. Det koster også å etablere en klubb. Og med Lyn så får man også et godt og etablert varemerke.

- Så du står helt fast på at noe bedre tilbud enn dette, det vil du ikke gi?

- Det er det tilbudet vi har gitt. Jeg synes det er et fair og ordentlig tilbud. Så da får vi ta det derfra.

Se Atle Brynestad blåse ut mot interne klubbkrefter mandag (saken fortsetter under):

252799

- Må bli ferdig
Lyn jobber på spreng for å få inn nye investorer.

TV 2 kjenner til at det jobbes med et laug med mindre investorer, blant andre Øystein Moan (Vizma), Hermann Billung (Golden Ocean), og tidligere eier Tom Bergersen. Alle har vært i møter, og vært positive til å bidra. Direktør Erik Langerud har vært opptatt i investormøter hele dagen, og har ikke vært tilgjengelig for noen kommentarer. Formann Erik Riste vil verken kommentere prosessen rundt klubbsalget, eller Atle Brynestads uttalelser.

- Lyn er i dialog med flere potensielle investorer som er villige til å investere i klubben. Samtidig har vi en god dialog med Atle Brynestad og CG Holding om hvordan vi skal avslutte samarbeidet mellom klubben og Brynestad, skriver Riste i en knapp e-post til TV 2 Sporten.

Brynestad synes salgsprosessen til Lyn drar for mye ut.

- Den prosessen må nok snart bli ferdig. Enten må det komme noen inn nå som er seriøse og ordentlige, hvis ikke må Lyn som en hvilken som helst annen bedrift tilpasse seg virksomheten i forhold til de inntektene man har, og tilpasse kostnadene i forhold til det.

- Hva vil det bety i praksis?

At Lyn ikke kan bruke mer penger enn de har i inntekter. Mer komplisert er det ikke. Det er jo helt naturlig. Det er jo som det er i en vanlig familie, eller en bedrift. Man bruker ikke mer penger enn det man har i inntekt.

Spillersalg
Hvis Lyn ikke får investorer på plass fort, vil de bli presset til å selge spillere. Direktør Erik Langerud har bekreftet at likviditeten i Lyn er elendig. Og så lenge Brynestad har stoppet pengekranen, lever klubben både på lånt tid og lånte midler.

TV 2 kjenner til at det er stor interesse rundt den nigerianske spissjuvelen Odion Ighalo, og at storklubber har antydet at de er villige til å betale mellom 30-40 millioner kroner for ham. Og under gårsdagens kamp hadde Brynestad selskap på tribunen av Ighalos agent. Det var neppe et bilde de nye potensielle investorene likte å se.

Blir nigerianeren solgt før Brynestad er ute av klubben, mister de nye investorene en av de viktigste grunnene til å gå inn i klubben på kort sikt.

Brynestad var gjest i TV 2 Sportens Matchball Mandag. Se seansen her:

252804