Gro Hammerseng, Karoline Dyhre Breivang, Kristine Lunde, Marianne Rokne, Ragnhild Aamodt.  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Gro Hammerseng, Karoline Dyhre Breivang, Kristine Lunde, Marianne Rokne, Ragnhild Aamodt. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

TV 2 fortsatt håndballkanalen

TV 2 Sporten har, i samarbeid med TV 2 Danmark og TV4 Sverige, sikret seg rettighetene til de fire EM-sluttspillene i håndball i årene 2012 og 2014.

Når de norske håndballherrer og -kvinner forhåpentligvis skal spille om EM-trofeer i sluttspillene i 2012 og 2014, kan begivenhetene følges direkte på TV 2. Dette er klart etter at TV 2 har sikret seg rettighetene til de i alt fire EM-sluttspillene i herrehåndball og kvinnehåndball som avvikles disse årene.

TV 2 har allerede rettighetene til EM-sluttspillene i 2008 og 2010. Alle rettighetene er kjøpt av det europeiske håndballforbundet, EHF, via rettighetsselgeren Infront Sports & Media. Rettighetene er - som ved tidligere sluttspill - kjøpt i samarbeid med de skandinaviske kanalene TV 2 Danmark og TV4 Sverige.

- EM-sluttspill i håndball er med deres drama og høye intensitet noen av de mest engasjerende sportsbegivenheter for tv-seere og nettbrukere i Norge, Sverige og Danmark. I TV 2 er vi svært glade for at vi, i kraft av et godt skandinavisk samarbeid, har kunnet sikre oss rettighetene til EM-sluttspillene i håndball i 2012 og 2014, sier TV 2s sportssjef, Bjørn Taalesen.

EM-kamper i håndball er - når norske landslag deltar - blant de mest sette programpostene på norsk tv. Under forrige EM, i januar 2008, fulgte over én million seere Norges kvartfinale mot Kroatia, og kampens markedsandel var på 58,8 prosent.

Også Infront uttrykker tilfredshet med den nye avtalen og med det «sterke og suksessfylte samarbeid med de tre skandinaviske tv-selskapene» - et samarbeid som startet i 2000.

- I kraft av et langsiktig samarbeid kan vi sikre skandinaviske håndballfans best mulige vilkår og være med å utvikle håndballsporten ytterligere, sier Stephan Herth, Executive Director i Infront.

Det neste håndballsluttspillet på TV 2 blir EM i kvinnehåndball i Makedonia i desember 2008, hvor Norge er blant de 16 deltakende lagene.