passasjerer (Foto: Marit Hommedal/SCANPIX, © jk )
passasjerer (Foto: Marit Hommedal/SCANPIX, © jk )

Dette plager Ola Turist

Sjekk hvilke plager nordmenn elsker å hate når vi er ute og reiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flytoget i Oslo har gjennomført en spørreundersøkelse som viser at bare 55 prosent av befolkningen opplever at vi opptrer hensynsfullt når vi er ute og reiser.

Hele 44 prosent oppgir at nordmenn flest er lite flinke til å vise hensyn.

Fyll irriterer
Passasjerer som drikker for mye alkohol er det klart største irritasjonsmomentet blant nordmenn på reise. 48 prosent irriterer seg over fulle folk. Passasjerer med dårlig ånde eller kroppslukt kommer på en andreplass med 26 prosent totalt.

Ungdommen nå til dags...
Forretningsreisende og ungdom er de gruppene som oftest irriterer sine medpassasjerer. De blir sett på som minst hensynsfulle.

19 prosent plages av mennesker som spiller høy musikk, mens18 prosent synes høylytt mobilsnakk utfordrer tålmodigheten mest.

Fornøyd med seg selv
Hele 89 prosent av befolkningen oppgir at de selv er hensynsfulle på reise.

- Folk friskmelder seg selv, men vi reagerer i stor grad på hverandre. Det tyder på at vi bør være mer oppmerksomme på hva vi selv reagerer på, og at vi bør ha større oppmerksomhet rundt skikk og bruk på reise, sier kommunikasjonssjef i Flytoget, Lena A. Nesteby.

1000 reisende nordmenn har deltatt i spørreundersøkelsen som er gjennomført av Norstat i juni 2008 og er endel av Flytogets sommerkampanje for en bedre reisekultur.

Hva irriterer deg mest når du er ute å reiser? Si din mening her!