NYTT OVERGANGSYSTEM: Sepp Blatter og FIFA innfører et nytt elektronisk overgangsystem. (Foto: JENNY EVANS/EPA)
NYTT OVERGANGSYSTEM: Sepp Blatter og FIFA innfører et nytt elektronisk overgangsystem. (Foto: JENNY EVANS/EPA)

- Behandler Ronaldo som en slave

Fifa-president Sepp Blatter kommer med harde beskyldninger mot Sir Alex Ferguson.

Det hjelper neppe Manchester Uniteds sak at Fifa-president Sepp Blatter nå tar til orde for at Cristiano Ronaldo bør få gå til Real Madrid.

- Det er for mye moderne slaveri i fotballen. Jeg velger alltid å ta parti med spilleren. Ønsker han å dra, så la ham dra. Hvis Ronaldo blir værende i en klubb han ikke er komfortabel med å spille for så er det verken bra for ham eller klubben. Det viktigste er at vi beskytter spilleren. Ønsker de å spille et annet sted så bør man finne en løsning, sier fotballens mektigste mann til Sky News.

Sir Alex Ferguson nekter å la sin juvel dra til Real Madrid og har truet med å la Ronaldo råtne på reservelaget fremfor å la ham forlate Manchester United.

Ronaldo har ikke lagt skjul på at han vil til Real Madrid, og den spanske storklubben står klar til å dra platinakortet på Old Trafford dersom engelskmennene finner ut at de vil selge.

Nå vil Sepp Blatter ha slutt på slike situasjoner.

- Det er dette slaveriet i kjøp og salg av spillere fra her til der og plassere dem et sted. Vi forsøker å stoppe slike saker. Meningen med bosmandommen var å få lange kontrakter for å holde spillerne på et sted. Men hvis han ønsker å dra så er det bare en løsning. Han må betale ut kontrakten sin, sier Fifa-sjefen.

Men hvor nøytral Fifa-sjefen er i denne saken er et stort spørsmål.

Blatter ble i november 2006 valgt inn som æresmedlem i nettopp Real Madrid.

- Jeg er stolt over å motta denne viktige utmerkelsen og beviset på et samarbeid med Real Madrid, en klubb som var med å grunnla Fifa i 1904, ble kåret til årtusenets beste klubb i 2000 og ble tildelt Fifas æresutmerkelse i 2004, sa han den gangen.

Nå snakker han altså Real Madrids sak for å få Ronaldo til klubben.