Vannbøffel. (Foto: Reuters)
Vannbøffel. (Foto: Reuters)

Vannbøffel med overvåkingskamera

Vannbøffelen «Oink» har fått sitt eget, skreddersydde overvåkingsanlegg - midt ute på jordet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det skal ikke stå på meg, tenkte ekspert på overvåkingssystemer David Lakin da han hørte historien om vannbøffelen «Oink» i Derby i England.

Kastet murstein
Historien om den 15 år gamle vannbøffelen ble første gang beskrevet i lokale medier. «Oink» var nemlig blitt utsatt for hard mobbing av en gruppe pøbler. De skal ha kastet murstein på dyret og tent fyr på halen hans. Resultatet var at «Oink» knapt turte å komme ut fra skuret sitt.

- Da jeg hørte om «Oink» ble jeg kvalm. Jeg hadde noe gammelt overvåkingsutstyr i garasjen som jeg ikke brukte. Så jeg sa til meg selv at jeg kunne donere utstyret til en god sak og hjelpe å beskytte ham, sier Lakin til nyhetsbyrået Reuters.

Overvåkes fra butikk
Kort tid senere dro Lakin til jordet hvor den 15 år gamle «Oink» holder til og installerte en rekke overvåkingskameraer og flomlys rundt vannbøffelens skur. I en liten butikk i nærheten ble det satt opp monitorer hvor de kan overvåke det halvannet tonn tunge dyret.

Historien om «Oink» skal ifølge nyhetsbyrået Reuters har ført til en strøm av støtteerklæringer. En rekke familier kommer nå fra fjern og nær for å besøke dyret.

- Alle er så glad i ham. Alt vi kan gjøre for å hjelpe ham, er bra, sier Lakin.