Harald Heide Steen jr. blir bisatt fra Høvik kirke onsdag.  (Foto: Sara Johannessen / SCANPIX POOL)
Harald Heide Steen jr. blir bisatt fra Høvik kirke onsdag. (Foto: Sara Johannessen / SCANPIX POOL)

Heide-Steen bisatt

- Nå må det bli slutt på disse begravelsene, sier Knut Lystad til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Venner og kjente tok farvel med Harald Heide-Steen jr. i Høvik kirke onsdag. Seremonien startet klokken 13, og det var tidligere sogneprest i Høvik kirke, Agnar Holme, som forrettet.

Harald Heide-Steen jr. døde 3. juli etter lang tids sykdom. Han ble 68 år.

Slutt på begravelser
- Nå må det bli slutt på disse begravelsene. Dette har vært en tung vinter, sa Knut Lystad til TV 2 før bisettelsen av komikervennen.

Lystad mistet forrige høst to andre nære venner, Trond Kirkvaag, og den folkekjære artisten Grete Kausland.

(Saken fortsetter under bildet)

Knut Lystad ankommer bisettelsen av komikervennen i Høvik kirke onsdag. (Foto: Kyrre Lien / SCANPIX)
Knut Lystad ankommer bisettelsen av komikervennen i Høvik kirke onsdag. (Foto: Kyrre Lien / SCANPIX)

Les også: Heide-Steen jr. er død

Se bildekarusell av Harald Heide-Steens karriere nederst i saken.

- Harald var en fantastisk person og skuespiller, sier Tom Sterri til TV 2. - Det var han som introduserte meg for teatermiljøet i Norge. Det var et vanvittig bra miljø med vanvittig hyggelig mennesker.

Også Britt Elisabeth Hågensli har bare godord å si om Heide-Steen. På spørsmål fra TV 2 om hvilke roller hun vil huske spesielt godt trekker hun fram spesielt de utenlandske figurene som den russiske ubåtskapteinen. - Og selvfølgelig Dynamitt Harry, sier en alvorlig Hågensli.

(Saken fortsetter under bildet)

Tom Sterri og Britt Elisabeth Hågensli hadde bare lovord å si om Harald Heide-Steen før bisettelsen onsdag. (Foto: Kyrre Lien / SCANPIX)
Tom Sterri og Britt Elisabeth Hågensli hadde bare lovord å si om Harald Heide-Steen før bisettelsen onsdag. (Foto: Kyrre Lien / SCANPIX)

Forbilde
Zahid Ali, en av Norges yngre komikere, karakteriserer Heide-Steen som den første representanten for en ny humor i Norge.

- Han står som et forbilde for mange etter han, sier Ali til TV 2 før bisettelsen.

Mange talenter
NRKs guttekor, Sølvguttene, åpnet bisettelsesseremonien. Heide-Steen jr. var selv medlem av Sølvguttene som barn. Han var en habil sanger, og utdannet seg innen sang ved Musikkonservatoriet i 1957.

Under bisettelsen ble det holdte minneord av blant annet kulturminister Trond Giske, teatersjef for Det Norske teateret, Vidar Sandum, og Haralds kamerat, Geri Kjærnes.

Karrieren
Fra 1959 har Heide-Steen jobbet med både film og TV.

Skuespilleren debuterte på teaterscenen på Det Nye Teater i Oslo med stykket «Let's make an Opera» i 1950. Og allerede som tolvåring debuterte Heide Steen jr. på lerretet som den bortskjemte gutten i «Storfolk og småfolk» i 1951.

Se video fra høydepunktene i Heide-Steens karriere her:

Heide-Steen jr. satte også sitt preg på de populære Olsenbanden-filmene i rollen som den drikkeglade og lett forvirrede sprengningseksperten Dynamitt-Harry.

Først og fremst vil nok den folkekjære skuespilleren bli husket for å være en fantastisk komiker. Sammen med skuespiller Rolv Wesenlund har han skapt mange uforglemmelige øyeblikk på TV i humorduoen Wesensteen.

Nylig fikk han også oppfylt drømmen om å gi ut en jazzplate.