Elisabeth Fritzl på et udatert klassebilde fra tiden før hun ble sperret inne i kjelleren av sin far. (Foto: Sipa/Scanpix, © OVM GPH)
Elisabeth Fritzl på et udatert klassebilde fra tiden før hun ble sperret inne i kjelleren av sin far. (Foto: Sipa/Scanpix, © OVM GPH)

Fritzl raser mot politiet

Elisabeth Fritzl går rett i strupen på politiet etter avsløringene fra «skrekkens kjeller».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fritzl-ofrene har fått tilgang til mediene etter å ha vært skjermet fra offentligheten siden de ble sluppet fri i april.

Les mer: 24 år i fangenskap

Lekket informasjon
Og det er en rasende Elisabeth Frizl som uttrykker seg gjennom advokaten, Eva Plaz. Hun mener østerriksk politi har lekket fortrolig informasjon til mediene.

- Personer har gjort seg interessante ved hjelp av opplysninger som de kun har hatt tilgang til på grunn av deres posisjon i politiet, sier Plaz til den tyske avisen Bild.

- Påvirker andre ofre
Hun sier at avsløringene ikke bare har hatt psykiske innvirkninger på familien, men påvirker også andre ofre som ennå ikke har hatt mot til å gå til politiet.

I et brev fra Elisabeth Frizl leste advokaten opp følgende:

«Jeg forlanger at ingen opplysninger eller innhold fra samtaler blir gitt videre til noen medier.»

Vurderer søksmål
Fritzl vurderer nå å saksøke myndighetene for å ha lekket informasjon on hva som skjedde i kjelleren i Amstetten i 24 år.

Faren sperret Elisabeth Fritzl inne i familiens kjeller i 1984. I løpet av årene i fangenskap fødte hun sju barn som følge av overgrep fra faren.

Tre av barna bodde hos familien oppe i huset, mens de tre andre var innesperret i kjelleren sammen med sin mor Elisabeth.

Les også:
Planla fange- hullet i 1978
- Jeg er ikke et monster
- Fritzl må ikke straffes
Venninnen visste om misbruket