Natt til mandag ble nordmannen Ståle Helseth og han 23 år gamle russiske kone skutt mens de sov i sitt hjem i Astrakhan. (Foto: Privat)
Natt til mandag ble nordmannen Ståle Helseth og han 23 år gamle russiske kone skutt mens de sov i sitt hjem i Astrakhan. (Foto: Privat)

Begravet fredag

Familien til 23 år gamle Svetlana fulgte henne til graven fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En sønderknust familie fulgte i dag 23 år gamle Svetlana til graven i den lille landsbyen Majatsjnoe. Natt til mandag ble hun og ektemannen Ståle Helseth brutalt henrettet av inbruddstyver i sitt eget hjem her i Astrakhan.

Les også:
Nordmann funnet død i Russland
- Drap på nordmann oppklart
Tatt etter dødsfall

Både kolleger og venner av paret deltok i dag i den gripende begravelsen i Svetlanas hjembygd.

Var venner
I går fikk familien og kollegene sin andre sjokkmelding denne uken, da det ble kjent at de siktede var et vennepar av ekteparet Helseth. Drapskvelden festet ekteparet Helseth sammen med de siktede på en av byens nattklubber skriver telegrambyrået Interfax.

I løpet av kvelden skal Svetlanas vennine Olga ha gått, tatt seg inn i ekteparets leilighet og gjemt seg til de to var kommet hjem og sovnet.

Les også: Kjente drapsofrene

Fire pistolskudd
I følge politiet har hun deretter sluppet inn ektemannen Aleksander, som drepte Helseth og hans kone med tilsammen fire pistolskudd. Paret stjal deretter verdisaker og penger og flyktet - med Olgas far som fluktbilsjåfør.

Påtalemyndigheten sier til TV 2 at Aleksander Golfmann nå har tilstått drapene. Svetlanas gode venninne og hennes far har så langt nektet å avgi forklaring.

Russland.
Russland.