Hvis to britiske organisasjoner får det som de vil, så kommer 4 åringer i Storbritannia til å lære at dette er p piller. (Foto: Scanpix, © VID )
Hvis to britiske organisasjoner får det som de vil, så kommer 4 åringer i Storbritannia til å lære at dette er p piller. (Foto: Scanpix, © VID )

Vil sex-undervise 4-åringer

To frivillige organisasjoner I Storbritannia vil gi seksualundervisning til barn helt ned i 4-årsalderen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De frivillige organisasjonene Brook og Family Planning Association (FPA), som jobber med sex og helse, hevder at seksualundervisning i tidlig alder bidrar til å redusere antall aborter og overføring av kjønnssykdommer.

Organisasjonene mener barn bør lære om sex og samliv – samt navn på kroppsdeler, skriver guardian.co.uk.

Brook-sjefen Simon Blake oppfordrer samtlige regjeringer i Storbritannia til å innføre seksualundervisning for barn fra fire år og oppover.

- Bedrer helsen
- Alle bevis indikerer at hvis vi får sexundervisning av høy kvalitet inn i alle skoler, så vil tallet på tenårsgraviditet fortsette å falle. Det vil også bedre unge menneskers seksuelle helse, sier Blake.

- En hel generasjon av barn og unge får ikke den utdanningen de trenger for å ha sunne forhold og for å beskytte sin seksuelle helse, sier Brook-sjefen, som vil at unge mennesker skal ha tilgang til gratis helsetjenester.

Sjefen for FPA, Julie Bentley, mener at sexundervisning i tidlig alder hjelper barn til et bedre selvbilde.

- Det handler ikke om å lære 4-åringer å ha sex, men å lære dem å respektere seg selv og andre – ved å gi dem selvsikkerheten de trenger for å stille spørsmål og finne ut mer, sier hun.

Grunnleggende
Bentley sammenligner seksualundervisning med matte.

- På barneskolen lærer ungene det grunnleggende, slik at de kan forstå de mer komplekse konseptene senere, sier hun.

Britiske barn får i dag undervisning i menneskelig forplantning, men foreldre kan ta barna ut fra skoletimer der temaet er følelsesmessige sider ved sex.