Røkt svinekam kokt i juleøl.

Serveres med puré av rotgrønnsaker og løksky.

Kok opp juleøl , kraft , frisk timian, løk i båter , gulrot og sellerirot i biter. Legg i svinekammen/ juleskinken. Laken skal dekke kjøttet ( ikke bruk for stor kasserolle).

Kok opp på nytt, senk temperaturen og la kjøttet trekke i ca 1 ½ t.

Ta opp kjøttet og la det ”hvile” under aluminiumsfolie mens kraften får koke inn (uten lokk).

Del 2 løk ( 1 rød løk og 1 gul løk) i tynne ringer og surr den myk i smør. Spe med kraften og kok inn til ønsket konsistens .

Server svinekammen med puré av rotgrønnsaker og surret løk.

Puré av rotgrønnsaker

Kan lages mens kjøttet trekker.

Kok poteter og grønnsaker møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet. Mos poteter og grønnsaker og smak til med salt, pepper, fløte, smør og litt av kraften fra kjøttet.

Se del 2 her

475278