Røkt svinekam kokt i juleøl.
Serveres med puré av rotgrønnsaker og løksky.
Kok opp juleøl , kraft , frisk timian, løk i båter , gulrot og sellerirot i biter. Legg i svinekammen/ juleskinken. Laken skal dekke kjøttet ( ikke bruk for stor kasserolle).
Kok opp på nytt, senk temperaturen og la kjøttet trekke i ca 1 ½ t.
Ta opp kjøttet og la det ”hvile” under aluminiumsfolie mens kraften får koke inn (uten lokk).
Del 2 løk ( 1 rød løk og 1 gul løk) i tynne ringer og surr den myk i smør. Spe med kraften og kok inn til ønsket konsistens .
Server svinekammen med puré av rotgrønnsaker og surret løk.
Puré av rotgrønnsaker
Kan lages mens kjøttet trekker.
Kok poteter og grønnsaker møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet. Mos poteter og grønnsaker og smak til med salt, pepper, fløte, smør og litt av kraften fra kjøttet.
Se del 2 her