Norsk Farc-gissel fri

Det norsk-colombianske gisselet Alf Onshuus Niño er frigitt av Farc-geriljaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Onshuus Niño er løslatt og representanter for Norges ambassade i Colombia har vært i kontakt med hans samboer, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Melsom i Utenriksdepartementet til TV 2 Nyhetene.

250580

- En fantastisk glede
Hjemme i Norge jubler familien over nyheten.

- Den nyheten jeg fikk, var at Alf var fri etter fem og en halv måned. Han er frigjort og kommer snart til Bogota, og det er en fantastisk glede for oss i familien, sier Bjørn Onshuus til TV 2 Nyhetskanalen. Onshuus er fetter til Alf Onshus Niños far.

Se intervjuet her!

250578

Betancourt frigitt
I en dristig operasjon ble fransk-colombianske Ingrid Betancourt og 14 andre gisler hentet ut fra geriljaens fangenskap onsdag. Bjørn Onshuus hadde håpet at Alf var blant dem, men det var en annen gruppe.

- Men så viste det seg at han var sluppet fri litt før denne andre gruppen, sier Onshuus.

Gissel siden januar
Alf Onshuus Niño ble kidnappet sammen med fire andre på reise langs Stillehavskysten av Colombia 13. januar. Hans partner ble satt fri fra geriljaens fangenskap i mars.

Farc-geriljaen, som er en kommunistisk geriljabevegelse i Colombia, finansierer sin virksomhet ved innkreving av skatter, blant annet av narkohandel og av den rikeste delen av sivilbefolkningen. Enkelte av disse har også blitt kidnappet når de har motsatt seg å betale skatt til geriljaen.

Se også video «Dette er Farc»:

250570