lundteigen og navarsete (Foto: Sigurdsøn, Bjørn , © PEK )
lundteigen og navarsete (Foto: Sigurdsøn, Bjørn , © PEK )

Ber Stoltenberg lytte

Statsminister Jens Stoltenberg må bli flinkere til å lytte til hva folk er opptatt av, hevder Senterpartiets finanspolitiske talsmann, Per Olaf Lundteigen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både Lundteigen og påtroppende Senterpartileder Liv Signe Navarsete mener Haga-saken er årsaken til Senterpartiets dramatiske nedtur på gallupen.

Må vise lederskap
Hjemme i Vestfossen har Per Olaf Lundteigen for lengst satt plogen i jorden. Han bruker deler av sommeren til nybrottsarbeid på gården. Han er ikke i tvil om at regjeringen nå må vise lederskap det siste året før valget.

- Vi har overskuddene, det trengs lederskap for å styre ressursene dit vi ønsker det. Privat velstand og privat sløsing det trengs det ikke stort lederskap for å få til, sier Lundteigen til tv2nyhetene.no.

Under sperregrensa
Det var TNS Gallups partimåling for TV 2 i juli som i går sendte Senterpartiet under sperregrensa med en oppslutning på rekordlave 3,4 prosent.

Les også: Velgerne rømmer fra Sp

Rene møkkatall mener flere i Senterpartiet om målingen som i motsetning til fungerende partileder Lars Peder Brekk mener at Haga-saken forklarer nedturen.

- Den gallupen er preget av situasjonen rundt Åslaug Hagas avgang og er veldig spesiell, sier Lundteigen.

Også påtroppende Senterpartileder Liv Signe Navarsete mener gallupsjokket kan forklares med Hagas avgang.

- Senterpartiet har vært igjennom en tøff periode med en beklagelig avgang fra vår populære leder, det er klart det har mye å si, sier Navarsete til tv2nyhetene.no

Må lytte til folket
Mens den påtroppende Senterpartilederen hevder hun blir trigget av gallupnedturen, mener partiets finanspolitiske talsmann at Senterpartiet og resten av regjeringen nå må begynne å lytte mer til hva folk er opptatt av.

- Vi må ha en regjering som i større grad fornemmer hva som rører seg blant folk, det var Gerhardsens hovedlinje og det er mitt råd til Jens Stoltenberg.

- Er han for dårlig til å ta de signalene?

- Jeg sier at han må fornemme det. Han har en krevende jobb som statsminister, jeg har stor respekt for det. Jeg gir bare råd som en av mange, sier Lundteigen.

Transport på topp
Foran høstens statsbudsjett er rådet entydig fra Per Olaf Lundteigen. Transport og kommunikasjon må på topp.

- Det er nummer 1, og det er ikke minst viktig for distriktene, de er mest avhengig av de lange avstandenes transportveier, sier den finanspolitiske talsmannen i regjeringens minste parti.

Han mener regjeringen må innfri egne løfter både når det gjelder utbygging av bredbånd, veier og jernbane. Det er helt nødvendig for at regjeringspartiene skal få flere velgere mener han.

- Det forutsetter entusiasme i rekkene, derfor er det veldig viktig hva som skjer med statsbudsjettet i høst.

Tar gjenvalg
En engasjert Lundteigen snakker ivrig om å bygge Framtids-Norge. Så ivrig er han på denne oppgaven at han nå gir beskjed om at han ønsker å kjempe for fire nye år på Stortinget.

- Jeg trur det trengs folk med arbeidserfaring. Jeg tror det trengs folk med livserfaring, folk som tør kalle en spade for en spade, sier Lundteigen til tv2nyhetene.no.