Alf Hildrum (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)
Alf Hildrum (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX)

- Uforsvarlig å betale så mye

Alf Hildrum måtte erkjenne at fotballbudet fra TV 2 og Telenor ble avslått av NTF og NFF.
- Ingen hyggelig dag, sier TV 2-sjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NTF og NFF krevde 100 millioner mer per år for rettighetene. TV 2 får fortsatt sende søndagsmagasinet og mandagskampen, men lørdagskampen, Adeccoligaen, samt cupen er det statskanalen NRK som får senderettighetene til.

Les også: Fotballmonopolet over

- Vi har regnet ganske grundig på det. Vi har gjort store investeringer for å utvikle fotballproduktet innholds- og distribusjonsmessig. Det er ingen hemmelighet at vi har tapt penger i en periode nå. Kravet var i en størrelsesorden som er over 100 millioner kroner mer enn vi mener det er forsvarlig å betale, sier Hildrum til TV 2 Nyhetskanalen.

- Stort partnerskap over
Han er klar på det ikke er en hyggelig dag for TV 2.

- Vi har lagt inn bud sammen, med ambisjoner om å fortsette samarbeidet. NFF har valgt å splitte det opp i mange og avvikle partnerskapet med et stort medie-og distribusjonssystem, sier Alf Hildrum.

Erik Nord i Telenor Broadcast er også skuffet.

- Det store partnerskapet med norsk fotball, som har brakt verdien på norsk fotball opp, er nå over, konstaterer Nord.

- Hvilke konsekvenser får dette for dere? ble det spurt om fra studio.

- Det får konsekvenser for sending av betal tv-produkter gjennom TV 2 Sport, men vi vil selvfølgelig samarbeide med TV 2 og gjøre det vi kan for å bringe TV 2 Sport videre som et godt produkt, sier Nord.

- Ikke optimistisk
Kraftleverandøren Lyse har lagt betydelige penger på bordet for å sikre seg hovedparten av rettighetene, samt web og IP. Etter det TV 2 Nyhetskanalen erfarer, er summen på rettighetene rundt 1,4 milliarder kroner. Dette er 400 millioner mer enn TV 2 og Telenor betalte i forrige runde.

TV 2-sjefen er ikke videre optimistisk i forhold til et samarbeid.

- Vil Lyse komme til oss, så er det klart vi vil snakke med dem, men de har kjøpt dette i konkurranse med oss, og jeg vil ikke være optimistisk med tanke på et samarbeid, sier Hildrum.

Se hele intervjuet med Hildrum og Nord her:

250402

- Dårlig nytt for fotballelskerne
Han mener seerne nå får et dårligere tilbud.

- Vi må respektere fotballforbundets vurdering, men det ligger i kortene at flere og flere vil få tilgang til Zebra, som har en god fotballkamp på mandager, og vi forstår det slik at også NRK skal sende en tippeligakamp på lørdag. Men for alle fotballelskere som hadde muligheten til å kjøpe alle kampene gjennom distribusjonssystemet som er bygd ut, så vil den muligheten, slik det nå ser ut, forsvinne, sier Alf Hildrum.