jerusalemny_680 (Foto: DAN BALILTY, © MH DA**LON**)
jerusalemny_680 (Foto: DAN BALILTY, © MH DA**LON**)
Bulldoser Jersusalem (Foto: AFP PHOTO / SCANPIX)
Bulldoser Jersusalem (Foto: AFP PHOTO / SCANPIX)

Amok med hjullaster

Sjåfør kjørte over biler og veltet buss i Jerusalem. Minst tre personer er drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hjullasteren etterlot seg kaos og ødeleggelser midt i sentrum av Jerusalem onsdag morgen da sjåføren kjørte som en villmann gjennom gatene, melder nyhetsbyrået AP. Hendelsen skapte full panikk og flere hundre mennesker ble sett løpende gjennom gatene for å unnslippe den løpske hjullasteren.

Underveis kjørte han over to biler, før han veltet en tredje og til slutt kjørte i en offentlig buss og veltet denne. En annen buss skal også ha blitt truffet i det politiet anser som et terrorangrep.

BBC har fått tilgang til bilder av hendelsen. Her kan man se hjullasteren kjøre over biler mens sikkerhetsvakter løper etter med pistoler i hendene. Til slutt kommer det man antar er en sivil politimann med pistolen trukket opp til førerhuset. Etter en kort kamp inne i førerhuset stanser hjullasteren.

jerusalem-bulldoser (Foto: MARINA PASSOS/AFP/Scanpix)
jerusalem-bulldoser (Foto: MARINA PASSOS/AFP/Scanpix)

- Jeg så hjullasteren knuse en bil med grabben. Han knuste mannen som satt i førersetet, sier vitnet Yaakov Ashkenazi til AP.

Minst tre døde
Det er foreløpig uvisst hvor mange som er drept og skadd i hendelsen. Israelsk politi melder at en kvinne skal være drept, mens BBC melder minst tre døde. Mer enn 30 mennesker skal være skadd, melder israelsk radio. Israelske sikkerhetsstyrker melder om 22 skadde, hvorav minst 14 er sendt til sykehus.

Ifølge bildene fra stedet ser det ut som en slagmark. En rekke biler står forlatt i gaten rundt den veltede bussen. Skadde mennesker ligger på bakken omgitt av glassbråt. Ifølge AP skal vitner ha sett en baby med blod over hele ansiktet.

- Et terrorangrep
Ifølge BBC skal sjåføren være skutt av politiet.

jerusalem-bulldoser-2 (Foto: BAZ RATNER/Reuters/Scanpix)
jerusalem-bulldoser-2 (Foto: BAZ RATNER/Reuters/Scanpix)

Politiet opplyser til AP at de ser på hendelsen som et terrorangrep, ikke en ulykke. Så langt er det ingen som har tatt på seg ansvaret for hendelsen.

En rekke redningsarbeidere kom raskt til stedet. Flere bårer med skadde mennesker ble båret inn i ambulanser og kjørt bort. Politiet satt opp midlertidige sperringer og forsøker så godt de kan å holde skuelystne og presse unna.

Hendelsen skjedde i et område hvor Jerusalem bygger et nytt togsystem. Prosjektet har gjort flere steder av byen om til konstruksjonsområder.