Det tredje største politiske partiet i Storbritannia, Liberal Democrats, har planer om å innføre totalforbud mot diesel  og bensinbiler innen 2040. Det skaper, ikke helt overraskende, sterke reaksjoner ... (Foto: Sara Johannessen)
Det tredje største politiske partiet i Storbritannia, Liberal Democrats, har planer om å innføre totalforbud mot diesel og bensinbiler innen 2040. Det skaper, ikke helt overraskende, sterke reaksjoner ... (Foto: Sara Johannessen)

Fastpris på bensin

Et amerikansk konsept med forhåndsbetaling av bensin til fastpris kan være på vei til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I USA er det mulig å forhåndsbestille drivstoff til dagens priser. Man registrerer seg på internett og får et betalingskort som kan brukes på de fleste bensinstasjonene.

Vil vurdere ordningen
Flere norske oljeselskaper synes konseptet er interessant.

- Det kan være aktuelt å se nærmere på det for å gi merverdi til kunden ved bruk av kort. Det er en helt ny måte å tenke prinsipper for bruk av bensinkort i Norge, sier informasjonsleder Knut Hansen i Statoil til Aftenposten.

Også Shell vil se på ordningen.

- Opp til oljeselskapene
Bensinforhandlernes Bransjeforening tror modellen kan fungere i Norge, men sier at risikoen blir for stor for de enkelte forhandlere. Derfor er det opp til oljeselskapene å ta initiativ til en slik ordning, sier administrerende direktør Jan Carho.

Les også:
Bensinpriser innenfor loven
Må betale før tanking
- Høy oljepris veldig bra
1000 kr tanken