Svinekam

Med rødkål

Oppskrift hentet fra kokeboken ”Ekte mat” av Andreas Viestad, Cappelen Damm.

Svinekam:

Sett svinekammen inn i stekeovnen på 120 oC og la den stå i 3 timers tid.
(Har du mindre tid , stek ved 175 oC en times tid.)

Skru opp temperaturen til 150 oC.
Gni inn kjøttet med honning og soya, gjerne også litt hvitløk og noen urter, som mynte og oregano.
Stek videre i 35 min.
Like før servering, skru opp temperaturen til 180 oC og stek kjøttet i noen minutter så det får en fin gyllen farge og skorpe.
Det kan være godt å helle litt balsamicoeddik over , like før svinekammen tas ut av stekeovnen.

Rødkål:

Stek løk og strimlet kål i smør.
Når løken er gyllen, hell over eddik og sett på lokket.
Kok på lav varme i 15-20 min.
Pass på at kålen ikke tørker ut.
Smak til med mer eddik eller hvitvin, salt og eventuelt litt karve.