UTE AV VM: En positiv koronatest gjør at VM er over for Halvor Egner Granerud. Det svekker Norge betydelig i lagkonkurransen.
UTE AV VM: En positiv koronatest gjør at VM er over for Halvor Egner Granerud. Det svekker Norge betydelig i lagkonkurransen. Foto: Lise Åserud

- Norge fra gullfavoritt til medaljeoutsider

Med Halvor Egner Granerud (24) ute på grunn av korona er det norske hopplaget kraftig svekket til lagkonkurransen

Norges store hoppstjerne Halvor Egner Granerud mister resten av ski-VM etter å ha testet positivt for koronaviruset. Verdenscuplederen kommer med det til å miste muligheten til å ta gull i storbakken og lagkonkurransen.

TV 2s hoppekspert Andreas Stjernen tror det får stor påvirkning for hopplagets videre gullsjanser:

– Det vil ødelegge mye for lagkonkurransen. Der kommer nok Forfang inn. De går fra å være klar gullfavoritt til å være medaljeoutsider, sier Stjernen.

SVEKKET: Andreas Stjernen tror Norge må kjempe for å få medalje i lagkonkurransen.
SVEKKET: Andreas Stjernen tror Norge må kjempe for å få medalje i lagkonkurransen. Foto: Geir Olsen

Det norske hopplaget har vunnet to av fire laghoppkonkurranser i verdenscupen denne sesongen. De vant også lagkonkurransen i verdensmesterskapet i skiflyging i Planica

Uten verdenscuplederen vil ansvaret for å levere havne på resten av laget.

– De mister jo ledestjernen. Det er han som har vært den som går foran og tar av presset for de bak, så det har vært enklere for de å prestere denne sesongen. Nå kommer mer av presset til å være på Johansson, Lindvik og Tande, sier Stjernen.

Han føler med Granerud som mister sjansen til å krone en fantastisk sesong med VM-gull.

– Han er nok trist og lei seg over å ha blitt smittet og sannsynligvis er ute av VM. Det var nå den største muligheten hans kom i storbakken.

Relatert