organ_680
organ_680

- Han ble kuttet i biter

En amerikansk tannlege er dømt til 54 års fengsel for å ha stjålet og solgt organer fra tusenvis av døde mennesker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- I alt dette forsøker vi å finne svar, men det er vanskelig. Han ble kuttet opp i biter. Vi prøver å sette han sammen igjen. Vi prøver, og det er grunnen til at vi er her i dag, sier Karen Del Re, datter til et organ-offer.

- Tok noen snarveier
44 år gamle Michael Mastromarino plyndret og tjente millioner på å selge kroppsdeler fra døde mennesker. Tannlegen ble fredag dømt til 54 år i fengsel for å ha fjernet organer, bein, hud og vev fra døde uten tillatelse fra de etterlatte. Han skal ha vært lederen av en større organ-liga.

- Han forstår omfanget av hva han har gjort. Men dessverre tok han noen snarveier, og det er derfor vi er her i dag, sier forsvarer Mario Galluci.

Se video øverst.

Fjernet kroppsdeler fra lik
Saken ble avslørt i 2006, da det ble kjent at en rekke begravelsesbyråer hadde fjernet kroppsdeler fra lik. Organene og kroppsdelene ble deretter solgt og brukt i transplantasjoner. Etterforskningen avdekket hvordan organtyvene erstattet bein med plastrør, slik at de etterlatte ikke skulle fatte mistanke.

- Det er forferdelig
Pårørende sitter igjen med restene av det som en gang var et familiemedlem.

- Jeg forestiller meg henne i et skap med bevismateriale, og ikke stedet hvor hun kan hvile, sier Donna Gage, datter til et organ-offer. - Det er forferdelig hva han har gjort med henne.

- Lei meg
Den lukrative virksomheten pågikk i over fem år før den ble avslørt. I dag beklager tannlegen det han har gjort.

- Den smerten og sorgen jeg har påført dere beklager jeg. Jeg vil også beklage til min familie for smerten jeg har påført dem gjennom disse tre årene. Jeg er virkelig lei meg, sier Michael Mastromarino.

I forrige uke ble en av Mastromarinos medskyldige dømt til 27 års fengsel, og ytterligere to bandemedlemmer venter fortsatt på dommen.