Gordon Brown (Foto: REUTERS / SCANPIX)
Gordon Brown (Foto: REUTERS / SCANPIX)

Nasjonalister banket Brown

Labour mister fotfestet i befolkningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De Konservative tok en knusende seier i lokalvalget i Henley for nytt parlamentsmedlem. Plassen i Underhuset sto ledig etter at Boris Johnson fra de Konservative ble valgt som ny ordfører i London.

Den konservative kandidaten John Howell fikk 19.796 stemmer, mens Labours kandidat kun hadde støtte av 1.066. Sammenlignet med valget i 2005 var det et fall på 11% oppslutning i valgkretsen for Gordon Browns parti.

Labour ble bare det femte største partiet i kretsen, også slått av Liberaldemokratene, De Grønne og Det britiske nasjonalistpartiet.

Brown i fritt fall
Dermed fortsetter ydmykelsen av Storbritannias statsminister på dagen ett år etter han flyttet inn i Downing Street nummer 10.

Onsdag kom meningsmålingen som viste at Labour kun har 25 prosents oppslutning i folket, et fall på hele 14 prosent på ett år.

Hele 74 prosent mener det var en tabbe å la Brown overta for den langt mer populære Tony Blair.

Utfordres av liberaldemokratene
Fortsetter utviklingen vil Liberaldemokratene seile opp som en seriøs utfordrer til Labour ved neste valg. De Konservative har fortsatt størst oppslutning i Storbritannia med 45 prosent av velgerne.

- Labours dager er over, og det er nå Liberaldemokratene som utfordrer de Konservative i sør, og Labour i nord, sa leder for liberaldemokratene, Nick Clegg.