Kulturminister Trond Giske. (Foto: TV 2)
Kulturminister Trond Giske. (Foto: TV 2)

Giske på plass på Hove

Utelukker ikke en Mira Craig-reprise fra i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kulturminister Trond Giske skapte stor ståhei da han bar artisten Mira Craig på skuldrene under Hove-festivalen i fjor. Onsdag var statsråden tilbake - denne gangen uten Mira. Men Giske utelukket ikke en reprise.

- Tror jobben er å klå
Kulturministeren har fått en del kritikk den siste tiden for sin festivaldeltakelse.Tidligere denne uken gikk Unge Høyre-lederen ut i et frontalangrep på Giske.

- Han tror jobben er å klå på Mira Craig, sa unge Høyre-leder Henrik Asheim i en tale denne uka.

Ifølge VG skal Giske også ha bedt om gratisbilletter til Norwegian Wood-festivalen flere ganger, mens invitasjonen til Dissimilis samme helg ble avslått.

- Men du kommer kanskje ikke til å ha noen skuldrene i dag?

- Det vet jeg ikke. Det har alltid vært Arbeiderpartiets politikk å løfte de små i samfunnet, så det gjør vi når vi kan, sa Giske til TV 2.

Les også: - Inspirert av MacGyver

- Imponerende
Flere festivaldeltakere TV 2 snakket med synes det var bra at kulturministeren tok turen til festivalen. Og Giske var imponert.

- Dette er et av Norges største kulturarrangement. Man har like mye publikum på Hove-festivalen i løpet av fire-fem dager som operaen har hatt siden åpningen 12. april. Det forteller noe om at dette er det en enorm interesse for hos befolkningen, sier Giske.

- Det skjer jo ikke at en festival går fra null til hundre på to år, så det er utrolig imponerende.