Thom Hell (Foto: Tommy Storhaug / TV 2)
Thom Hell (Foto: Tommy Storhaug / TV 2)

- Inspirert av MacGyver

En oppriktig Thom Hell holdt intimkonsert for Cathrine Fossum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Festivalgjengerne våknet opp til lettere overskyet vær på den tredje dagen på Hovefestivalen. På plakaten onsdag står blant annet verdensstjerna Beck, og sørlandets egen stjerne Thom Hell.

Visesangeren fra Kristiansand har høstet strålende kritikker for sitt siste album "God, If I Saw Her Now", og stilte opp på TV 2 Nyhetskanalen før han hadde spist frokost i dag.

- Nå er jeg ute og høster frukter. Jeg skal spille på flere festivaler i sommer og før jeg legger ut på en liten høstturné, forteller artisten.

Noen hundre meter unna står scena hvor visesangeren skal spille onsdag kveld.
Se Thom Hells intimkonsert øverst.

Lurer du på hvordan været blir på Hove? Sjekk her.

MacGyver
Hell debuterte i 2004 og har siden da opparbeidet seg en solid status i den norske popbransjen. Han har spilt piano og koret for Marit Larsen, og vært gjesteartist for Minor Majority og National Bank.

Nå er det gjennom sine egne låter som soloartist han får mest oppmerksomhet.

- Jeg sitter bare og klunker litt på piano og lager en melodi, så kommer det en tekst etterhvert, forteller Hell om arbeidsmetodene som ensom sangskriver.

Samtidig avslører han at hockeysveis og duppeditter er med på å inspirere han.

- Jeg blir inspirert av alt fra en McGyver episode til en bok jeg har lest, eller et bilde jeg har sett, smiler den lavmælte sørlendingen.

249643

Beck på sørlandsferie
Selv om Thom Hell har skaffet seg mange fans den siste tiden, har han et stykke igjen til han når samme nivå som Beck. Mannen med etternavnet Hansen har naturligvis norske aner.

Med en amerikansk musiker og scientolog som far, og en norsk-svensk-jødisk bildekunstner som mor, er det kanskje ikke så rart at musikken hans er en kollasj av stiler og sjangre.

Etter at foreldrene skilte seg, og Beck droppa ut av college, fikk han plutselig sitt gjennombrudd med kjempehiten "Looser" og deretter med albumet "Odelay" i 1996. Mange regner dette som et av nittitallets viktigste album, og turneen han nå er på er i forbindelse med tiårsjubileet av mesterverket.

Beck er en norgesvenn, og har tatt med seg hele familien for å feriere på sørlandet etter onsdagens konsert.

Se hele artistpresentasjonen her

249648