Elisabeth Fritzl på et udatert klassebilde fra tiden før hun ble sperret inne i kjelleren av sin far.  (Foto: Sipa/Scanpix, © OVM GPH)
Elisabeth Fritzl på et udatert klassebilde fra tiden før hun ble sperret inne i kjelleren av sin far. (Foto: Sipa/Scanpix, © OVM GPH)

For syk til å vitne

Elisabeth Fritzl (42) er for syk til å vitne mot faren som holdt henne fanget i en kjeller i 24 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avhørene av Elisabeth Fritzl skulle begynt i starten av juli, men må trolig utsettes grunnet offerets helsetilstand, melder Daily Mail. Avhørene er midlertidig utsatt i rundt tre uker og kan bli ytterligere utsatt avhengig av hennes helsetilstand.

Det er Elisabeths leger som slår fast at hun ennå ikke er i stand til å uttale seg om opplevelsen i skrekkjelleren.

Les også: Holdt datteren som sexslave

Sterk kvinne
For at rettssaken skal kunne holdes tidligst mulig har Elisabeth selv presset på for å få avhørene unnagjort. Ifølge hennes advokat, Christoph Herbst, er Elisabeth en meget sterk kvinne, til tross for å ha tilbrakt 24 år i et fangehull.

Det vil være leger til stede under alle avhør for å forhindre at hun får et sammenbrudd når hun vitner mot faren.

Faren følger avhørene
Avhørene av Elisabet vil foregå i et separat rom der en dommer og en rettsreferent vil være til stede. De vil i tillegg videooverføres slik at faren kan følge avhørene fra sin fengselscelle. Han vil da få mulighet til å spørre spørsmål til sin advokat underveis som datteren avhøres.

Det vil bli gjort opptak av avhørene som kan bli brukt under rettssaken skulle Elisabeth bli for syk til å vitne i retten.

Sammen med moren
Moren til Elisabeth Fritzl vil være til stede under avhørene av datteren. Hun hevder å ikke ha visst noe om at ektemannen holdt datteren fanget i kjelleren eller at han satte syv barn på henne.

Les også: Besøkte skrekk-kjelleren

Tre av de syv barna ble oppdratt av besteforeldrene og Elisabeths mor skal ha trodd at det var deres savnede datter som hadde plassert de tre barna på trappen hennes. Et barn døde kort tid etter fødselen og tre ble holdt fanget sammen med Elisabeth.