telenor680
telenor680

Her brytes Telenors sikkerhetskrav

Telenor rapporterer ikke ulykker. TV 2 fant flere brudd på sikkerhetsreglene i Pakistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 har den siste tiden satt søkelys på arbeidsforhold ved Telenors underleverandører i Pakistan:

Problemene ved Telenors skandale
Døde på jobb for Telenor
- Kulturproblem hos Telenor
Tjener 40 øre timen

- Gode rutiner
Telenor har satt opp mer enn 5000 mobilmaster i Pakistan og har nå opprettet en egen enhet som skal se på sikkerhetsrutinene (HMS-rutiner) i andre land. Denne uken reiser enheten til Pakistan.

- Jeg kan ikke garantere, men vi har gode rutiner så jeg har liten grunn til å tro at du skal finne noe urovekkende i Pakistan, sa administrerende direktør for Telenor i Pakistan, Tore Johnsen til TV 2 forrige uke.

Da TV 2 besøkte Pakistan fant de klare brudd på Telenors egne sikkerhetskrav. Den ansvarlige ingeniøren bekrefter at det stadig skjer fallulykker.

- Det skjer ulykker hele tiden. Spesielt når tårn skal oppføres. Ofte faller en eller annen og skader seg, sier Javed Iqbal vad Powerline.

Rapporterer ikke ulykkestall
TV 2 spurte Telenor hvor mange ulykker som har skjedd under oppføring av tårn og fikk til svar at de ikke rapporterer slike tall enda. Sjefen for Telenor i Pakistan mener de har gode kontrollrutiner.

- Vi har kontinuerlige sjekker. Du er nødt til å følge opp dette hele tiden. Det er ikke nok med et papirregelverk. Vi er på ballen. Også før saken fra Bangladesh kom ut i pressen, sier Johnsen.

Etter å ha sett TV 2s bilder fra Pakistan er ikke pressetalsmannen i Telenor like skråsikker som Johnsen at det ikke finnes kritikkverdige arbeidsforhold i Pakistan.

- Det er alltid et problem å forsikre seg om at underleverandører og arbeidsgivere følger de sikkerhetsforskriftene vi vil de skal følge. Og det er også et problem å få arbeiderne til å skjønne at det er viktig med sikkerhet, sier pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard.

Se resten avTelenors tilsvar i videovinduet under:

249594