IKEA barnslig sovepose
IKEA barnslig sovepose

Frykter kvelning hos barn

IKEA tilbakekaller babysoveposer i frykt for at de kan forårsake kvelning hos småbarn.

To varianter av BARNSLIG soveposer tilbakekalles av IKEA i dag. Årsaken er at små deler knyttet til glidelåsen har løsnet ved noen tilfeller. Ifølge kommunikasjonsrådgiver Christen Røhnebæk skal ingen ha kommet til skade på grunn av defekten.

Vil være på den sikre siden
- Vi har fått inn to meldinger fra kunder om at bunnstopperen på glidelåsen har løsnet noe som kan representere en kvelningsrisiko. For å være på den sikre siden har vi derfor valgt å tilbakekalle disse soveposene, sier Røhnebæk til «TV 2 hjelper deg».

Salget stanset
Både salget og produksjonen av BARNSLIG soveposer er stanset, opplyses det i en pressemelding.

- Undersøkelsene vi har gjort har vist at kvaliteten på glidelåsen er for dårlig. Vi går nå gjennom våre rutiner for å sikre at dette ikke skjer igjen med andre produkter i fremtiden, sier Røhnebæk.

Les også: Har DU dårlig råd?
Les også: Mer hjelp til turister i trøbbel

1.632 solgt i Norge
Soveposene som lages i Indonesia har vært i salg på markedet siden april 2008. I Norge har det blitt solgt 1.632 soveposer, mens 63.000 eksemplarer har blitt solgt på verdensbasis ifølge Røhnebæk

Refunderer pengene
Kunder som har kjøpt en BARNSLIG sovepose med datostempel 0745 til 0824, bes levere den tilbake til sitt lokale IKEA-varehus, hvor de vil få refundert alle kostnader.

- Vi oppfordrer alle til å levere inn soveposene, sier Røhnebæk. Vi beklager at vi må bry folk med dette, men sikkerhet er viktig.

Datostempel (ååuu) finnes på merkelappen som er sydd fast på innsiden av soveposen.

På jakt etter flere nyheter, tips og tester? Sjekk «TV 2 hjelper degs» sider nå.