FLAMMEHAV: Brannmann kjemper mot flammehavet i Brisbane i California hvor flammene tok 300 mål skog på San Bruno Mountain. (Foto: EPA/SCANPIX)
FLAMMEHAV: Brannmann kjemper mot flammehavet i Brisbane i California hvor flammene tok 300 mål skog på San Bruno Mountain. (Foto: EPA/SCANPIX)

California brenner

Antall skogbranner i California har eksplodert på kort tid.

Nå har myndighetene i California hentet inn hjelp fra nabostatene for å bekjempe de mange skogbrannene i delstaten, melder nyhetsbyrået AP.

- Nye branner hele tiden
Flammene bekjempes både på bakken og fra luften. Søndag ble det meldt at det var 520 branner rundt om i California. Over natten hadde lynnedslag bidratt til en eksplosjon i antall skogbranner. Mandag ble det registrert 842 skogbranner.

Det uventede tordenværet førte til mellom 5000 og 6000 lynnedslag. Vi finner nye branner hele tiden,

- Vi oppdager nye branner hele tiden, uttalte Del Walters som er nestkommanderende i California Department of Forestry and Fire Protection.

BOMBER FLAMMENE: Et DC 10-fly
  bomber skogbrannen med flammedrepende kjemikalier i Green Valley i California.
  (Foto: AP/SCANPIX)
BOMBER FLAMMENE: Et DC 10-fly bomber skogbrannen med flammedrepende kjemikalier i Green Valley i California. (Foto: AP/SCANPIX)

Truede kondorer
Mandag kom forsterkninger i form av spesialfly fra nabostatene Nevada og Oregon. Flyene er utstyrt spesielt for slukking av skogbranner. En av de største brannene startet i Napa County og beveget seg raskt til Solano County. Brannen truet rundt 250 hus rundt 64 kilometer sørvest for Sacramento.

Søndag måtte det iversettes evakuering av flere truede kondorer ( en art av amerikanske gribber) da en skogbrann herjet i Los Padres nasjonalpark. En annen skogbrann i samme område svidde av 57 mål skog, hvor ni brannmenn ble skadet.

Her kan du se en oversikt over skogbranner i USA de siste ti årene.