FESTIVALTIPS: Lars Kristian Flemmen fra «Waschera» anbefaler deg å ta med minst én rull med gaffa tape på festival. Man vet aldri. (Foto: Tore Waskaas)
FESTIVALTIPS: Lars Kristian Flemmen fra «Waschera» anbefaler deg å ta med minst én rull med gaffa tape på festival. Man vet aldri. (Foto: Tore Waskaas)

Festivalkjappis med Lars Kristian

Lars Kristian Flemmen drar aldri på festival uten gaffa-tape og blomstershorts. Her får du noen brukbare tips for sommeren.

Navn: Lars Kristian Flemmen
Alder: 20
Land/by: Norge/Oslo
Yrke: Programleder/Utetuslende reporter

1. Hvilke er dine tre favorittfestivaler – hvorfor – og dresskoder?

Quartfestivalen
- Den første festivalen som slår meg er (nå avdøde) Quart. Den udødelige kombinasjonen av fiskeværpreget sørlandsidyll og Kanye West (2006) var – og er – fantastisk.

Dresskode: blomstershorts, solbriller, hawaiianas (som jeg etterhvert oppdager er et dårlig valg), og bar overkropp så langt det lar seg gjøre.

Baderock
- Blant andre festivaler som bør nevnes er Baderock i Sandefjord. En veldig nystartet festival og også konkurs. Men det er med smårøde kinn jeg innrømmer at mitt største festivaløyeblikk var da Joey Tempest og Europe sparte «The Final Countdown» i over tjue minutter etter de hadde gått av scenen. Jeg tok meg selv i å hoppe, hyle og grine der jeg stod klemt mellom 4000 mennesker i tussmørket da synthsoloen begynte.

Dresskode: Badetøy, volleyball under armen og luftig t-skjorte med plass til volleyballen i når der skal hoppes.

Den tjekkiske ølfestivalen
- Tredje favoritt er den tjekkiske ølfestivalen. Det hagler av unnskyldninger for å drikke ekstremt billig øl fra du står opp av senga og til du sovner i mjødfatet. Legger du til 10.000 mennesker, masse mat og engasjerte tjekkiske band som spiller respekten av en holden mann, har man en superfestival.

Dresskode: Blomstershorts, hvit penskjorte, bukseseler, hawaiianas, siden jeg enda ikke har lært siden Quart, pilotbriller og T.I.B.A skilt (The international Beer Association).

Les mer: Får ikke dame

2. Du husker alltid å bringe med deg...?

- Vel, har alltid med meg blomstrete shorts. Men viktigere er gaffatape. Man veit aldri.

3. Hvordan kommer du i festivalmodus?

- Festivalmoduset avhenger skikkelig av temperatur og folketetthet. Komme seg til et sted med god oppvarmingsmusikk, bedre nedkjølings-øl, le av hverandres antrekk og mimre fra forrige festival vi var på.

4. Ditt beste festivaltips?

- Sikt på kjellere og chill-scener, det er påfallende ofte der den gode musikken spilles. I tillegg vil jeg anbefale en rull gaffatape. Man veit aldri!

5. Gjørmebryting eller strøkne, hvite hotell-laken?

- Gapahuk. Ta med deg gaffatapen, brekk noen greiner og noe bar, og så lager du deg ditt eget telt i et skogholt.

Les resten av intervjuet med Lars Kristian Flemmen på festivalmagasinet.com