bethhart
bethhart

Beth Hart - kraftstemmen

Hun har gått en lang vei. Fra toppen av listene til det laveste stedet du kan komme i livet.

Og denne reisen beskriver Hart i hvert album hun utgir.

Som med mange andre som overlever, har Beth Hart endelig funnet stedet hun vil være i livet, og hun er tilfreds. Men slik har det ikke alltid vært.

Hennes første plate «Immortal» fra 1996 er en pompøs sak, men den solgte godt. Hennes andre album «Screamin' for Supper» fra 1999 gikk i riktig retning, og plata inneholder hennes store hit «L.A. Song», samt «Delicious Surprise». Men etter dette fulgte en rett nedadgående pil for Hart. Hun var en storforbruker av dop og piller, og livet besto av fyll og fest.

Men hun skulle klare å komme seg på beina igjen. Hennes tredje album «Leave the Light On» viste hennes store talent, og hun leverte et sterkt og personlig album. Beth dro på turné til Europa før hun utga livealbumet «37 Days», og som navnet hentyder – albumet ble spilt inn i løpet av 37 dager.

Albumet beskriver hennes kamp mot egne demoner og å komme til sans og samling igjen. Stemmemessig blir Beth Hart ofte sammenlignet med Janis Joplin, men i motsetning til Joplin har Beth Hart vært dopfri i flere år. Og hun lever.

Beth Hart er populær i Nord-Europa, og du kan selv oppleve henne her:

Mer om sommerens festivaler og artister: Festivalmagasinet.com