SPILLER PÅ HOVE: Black Kids spilte på Hovefestivalen natt til tirsdag. (Foto: Siv Marte Lorås)
SPILLER PÅ HOVE: Black Kids spilte på Hovefestivalen natt til tirsdag. (Foto: Siv Marte Lorås)

- Vi er for pene for festival

De amerikanske Hove-stjernene vil helst unngå å sove i telt, men liker norsk øl.

«I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How to Dance with You» har du antageligvis hørt på radioen i det siste. Det amerikanske bandet Black Kids er et av de hotteste du kan komme over for tiden – allerede før de i det hele tatt at gitt ut en eneste plate.

- Det er ganske merkelig å ha all denne oppmerksomheten plutselig, sier bassist Owen Holmes og trommis Kevin Snow til tv2underholdning.no.

Turnéliste fra helvete
Bandet har akkurat ankommet Hovefestivalen og er klar for å lære folk hvordan man virkelig danser. I alle fall lover de selv å ha det morsomt på scenen når de spiller ved midnatt.

- 90 prosent av tiden har vi det morsomt, selv om turnélisten ser ut som et helvete, ler Kevin.

Black Kids består av Reggie Youngblood (gitar/vokal), Owen Holmes (bass), Kevin Snow (trommer), Dawn Watley (keyboard/vokal) og Reggies søster Ali Youngblood (keyboard/vokal).

Guttene sier at de forventer en liten revolusjon blant publikum fra 7. juli. Da kommer nemlig debutalbumet ut, og sjansen for at folk synger med på låtene er betraktelig større.

- Singelen deres spilles ofte på en av de største radiokanalene her for tiden.

- Gjør den? Det er kult. Kanskje vi skal spille den låta ti ganger på rad for å være sikker på god respons fra publikum i kveld, ler de.

Ikke vant til festivaler
Guttene sier at det ikke er vanlig med festivaler i hjemstaten Florida.

- Vi spilte på Cochella for et par måneder siden, og en i England i går, men Hovefestivalen er egentlig den første virkelig store festivalen vi gjør, sier de og forteller at de egentlig aldri har vært på festival engang, og påstår at de egentlig ikke aner hvordan et festivalliv fortoner seg.

- For pene for festival

black_230
black_230

- Vi så på teltene da vi kjørte inn hit og vi sa seriøst «vi er for pene for festival», altså. Det frister lite å sove på stein. Men nå som vi er på hotell, så er det bare topp stemning, gliser de.

På det verste så har de elleve festivalspillejobber over like mange dager på rad.

- Har dere noe som helst oversikt over hvor dere er til en hver tid?

- He-he, det kan være hardt, sier de, men forteller at de iallfall har fått smakt på det norske ølet – selv om de ikke har fått sett noe særlig av landet enda.

- Jeg drakk seks Arendalspils i går – det var et godt øl! sier Owen fornøyd.

Lomme med gode band
Gutta er fra Jacksonville i Florida. En by som huser et par andre store band som Lynyrd Skynyrd og Limp Bizkit.

- Det er arven vi har å leve opp til, sier de tørt.

- Flesteparten av bandene der er rett og slett forferdelig dårlige. Vi er en del av en lomme med gode band, sier Kevin selvsikkert før han snur seg rundt og spør kompisen sin om han faktisk kan si dette.

- Klart det, det stemmer jo!