smaafly_680
smaafly_680
kart680
kart680

Småfly skal ha styrtet

Hovedredningssentralen har slått full alarm etter å fått melding om at et småfly har styrtet i Drammensfjorden nord for Svelvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding fra en forbipasserende bilist kjørende langs Grimsrudveien i Røyken klokken 19.20 mandag kveld. Politiet har foreløpig bare mottatt denne ubekreftede meldingen.

- Vi har fått en telefonsamtale fra en mann som sier at et lite propellfly har styrtet i Drammenfjorden, men vi vet ikke om dette stemmer ennå, sier operasjonsleder Morten Eriksson ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV2Nyhetene.no.

Stort søk
Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) har sendt tre helikoptre til stedet hvor det pågår søk. Også brannvesenet og Røde Kors bistår i søket.

- Et Sea King redningshelikopter og en luftambulanse er på stedet, sier redningsleder ved HRS, Nils-Ole Sunde, til TV2Nyhetene.no.

Ikke meldt savnet
- Vi har ikke fått noe melding om at det er noe småfly som er savnet, sier Sunde. Han vet ikke hvor mange personer som eventuelt var med i flyet.

Det har vært to sjøfly som har gjort landingsrunder i området flyet ble observert.

- Det er ingenting på radarbilder, og ikke noe som tyder på at flyet er savnet. De to flyene som har gjort landingsrunder i området har vi vært i kontakt med, og det er ingen av disse som er savnet, sier Anders Bang Andersen, pressetalsmann i HRS Sør-Norge, til TV 2 Nyhetene.

249498